Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nechutnost v českém supermarketu: Po pečivu poskakoval holub!

Autor: jp - 
11. června 2015
05:02

Chuť na pečivo z Teska v Jaroměři přešla ve středu mnoho zákazníků. Do housek, rohlíků a dalších pekařských výrobků se dostal holubí vetřelec. Poskakoval po nich a uzobával.

„V Tesku jsem si chtěl koupit pečivo ke snídani. Po tomhle mě na něj přešla chuť, a šel jsem jinam. V Tesku si koupím asi už jedině balené zboží,“ řekl znepokojený zákazník.

Tomu však více vadil i následný přístup pracovníků prodejny k nechutnému problému. K jeho řešení se neměli, i když je na ptáka upozorňovalo několik lidí. Pouze ho párkrát odehnali. Tvrdili, že se čeká na někoho, kdo holuba odchytí.

„Do obchodu jsme neprodleně povolali specializovanou firmu, která holuba odchytila. Do příjezdu této firmy se zaměstnanci snažili zamezit kontaktu holuba s potravinami. Veškeré nebalené zboží, které do kontaktu s holubem přišlo, bylo zlikvidováno. Naším zákazníkům se velmi omlouváme,“ řekl Blesku Václav Koukolíček, mluvčí společnosti Tesco.

Pokud holub nad pečivem prolétne, riziko pro člověka je minimální. Horší je, pokud by bylo kontaminováno trusem. „Rizika kontaminace přichází v úvahu například u bakterií rodů campylobacter, enterobacter, enterococcus, escherichia coli, salmonella, popřípadě chlamydií,“ vypočetl Petr Pejchal ze Státní veterinární správy.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

takytaky ( 11. června 2015 13:01 )

Ráno před otevřením malých obchodů bedny rohlíků stojící před dveřmi občůrávají psi a vrabci zobou co to dá.

otylie.z.bolivie ( 11. června 2015 11:14 )

...velebnosti to bylo, že jo.

naidka ( 11. června 2015 10:49 )

To byl inspekční holub vyslaný ČOIkou, aby zhodnotil kvalitu pečiva.

tgbg ( 11. června 2015 10:48 )

Vymírání Ruska se zrychluje. Může za to vodka, drogy a chřipka Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/vymirani-ruska-se-zrychluje-muze-za-to-vodka-drogy-a-chripka-prp-/zahranicni. aspx?c=A150611_072203_zahranicni_aha

zelvik22 ( 11. června 2015 10:47 )

Co je na tom nechutného? Jen chudák zvíře vlétlo kam nemá. Nechutnější mi přijde, když mi prodají plesnivý salám nebo zkažený sýr a zabalí to s novou trvanlivostí. To nikoho neudivuje co? Ale chudák holub ano

Zobrazit celou diskusi