Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Při propuštění kmotra Nováka z kriminálu porušili zákon! Půjde zpátky do basy?

Alexandr Novák si odpykával čtyřletý trest za přijetí úplatku.
 (Autor: Jana Ulrichová)
Autor: ČTK, uá - 
10. června 2015
19:15

Chomutovský okresní soud podle krajského státního zástupce Jana Jakovce porušil při projednávání podmínečného propuštění bývalého senátora za ODS a starosty Chomutova Alexandra Nováka zákon. Krajské státní zastupitelství se proto obrátilo na ministerstvo spravedlnosti s podnětem na podání stížnosti pro porušení zákona, řekl dnes ČTK Jakovec. Podle něj chyboval i státní zástupce Ladislav Kosán, píše server iDnes.cz. Nováka propustil v květnu chomutovský okresní soud na svobodu. Ze čtyřletého trestu za přijetí víc než čtyřicetimilionového úplatku si bývalý politik odpykal dva roky a jeden měsíc.

Propuštění exsenátora Alexandra Nováka (59) na svobodu se nelíbí krajskému státnímu zástupci Janu Jakovcovi. Podle něj chyboval státní zástupce Ladislav Kosán, který s tím souhlasil a vzdal se práva na odvolání. Jakovec mu proto poslal písemnou výtku.

Protože se soud nezabýval tím, že se Novák vyhýbal nástupu do vězení, podal také ministru spravedlnosti podnět k stížnosti pro porušení zákona. Na tom, že je za přijetí 43miliónového úplatku odsouzený Novák po 2 letech zpět na svobodě, nic ale nezmění.

verka1 ( 10. června 2015 21:50 )

v TV říkali, že do vězení i po přešetření nepůjde přešetřovat to bude ministerstvo spravedlnosti. tento mafián má kontakty a peníze

babana ( 10. června 2015 19:54 )

Nevím, co ti mám odpovědět. Možná vím, ale to už by asi cenzor admin zasáhl.....

babana ( 10. června 2015 19:48 )

Nebo co??? Zkuste to.....

babana2 ( 10. června 2015 19:44 )

babano, někdy je lépe vzít rozum do hrsti.

babana ( 10. června 2015 19:38 )

S tím horším učením souhlas. Za vodou?? Možná... Spíš ne, pokud bys chtěl svou funkci vykonávat podle svého svědomí a v souladu se zákonem. Bradáčová na tyhle ***y ze SZ platí

Zobrazit celou diskusi