Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Uprchlická vlna v Evropě: Běženci se prořezali z kamionu a rozprchli do okolí

Autor: max - 
10. června 2015
14:51

Ilegální přistěhovalci si prořezali cestu na svobodu. Dlouho si ji ale neužili. Severozápadně od Londýna vyskákala z kamionu s rumunskou poznávací značkou skupinka uprchlíků. Brzy však všichni skončili za mřížemi.

Překvapivou scénu zažili řidiči na silnici A429 v britském Gloucestershiru. Na semaforech hned vedle jejich vozů se zevnitř nákladního vozu prořezala plachtou skupinka imigrantů.

Osm mužů se okamžitě rozprchlo do okolí a doufalo, že se ztratí v přilehlých lesích. Do pátrání se musel zapojit vrtulník i policejní psi. Brzy skončili za mřížemi všichni uprchlíci. „Ti, kteří byli zadrženi, jsou nyní ve vazbě a v blízké době budou předáni do rukou imigračních úředníků,“ uvedl policejní mluvčí Gloucesteru.

K incidentu došlo pouhý týden poté, co policie zadržela 68 uprchlíků v nákladních kontejnerech čtyř polských kamionů v Essexu. Byly mezi nimi i dvě těhotné ženy a 15 dětí. Do Británie se snažili dostat z Holandska. Z 35 Afghánců, 22 Číňanů, 10 Vietnamců a jednoho Rusa už úřady 15 lidí deportovaly zpět do vlasti.

S obrovskou vlnou uprchlíků bojuje celá Evropa. Jen přes Středozemní moře do Řecka a Itálie připlulo více než 100 tisíc lidí. Loni se do zemí Evropské unie ilegálně přepravilo 283 tisíc migrantů.

Video Osudy uprchlíků: Zaplatili až 60 tisíc za cestu do Evropy! - Jan Jedlička, Pavel Schuster
Video se připravuje ...

tendertouch ( 19. června 2015 17:06 )

Pokud čtete pozorně článek, tak se dočtete, že loni už tu bylo ještě víc nelegálních přistěhovalců. A jak vidíte, nic se nedělo. Udivuje mne, k čemu musí dojít, aby konečně některá vláda povolala armádu a začala něco dělat. Pokud nalezou všude a budou řešit svou tíživou situace všude tím, že napadnou lidi a kriminály plné, tak to bude muset přijít další "Hitler" aby dal tuto svobodu do patřičných hranic.

datelobecny ( 10. června 2015 20:20 )

Určo myslel ty prázdné lodě. Brusel by ho nechal oddělat, kdyby řekl nahlas i s těma čmoudama. Oni je tady potřebují, aby to tady zplundrovali a oni pak mohli zavést jednotnou Evropu s jednou hranicí.

aronak ( 10. června 2015 20:03 )

podle nadpisu jsem pochopila, že chce lodě potápět i s nákladem... Ale to by si jako ministr asi nedovolil říci takto naplno.

1pravda1 ( 10. června 2015 18:30 )

Nejdřív muži a pak za nimi ženy a děti, a budou se množit a množit, a to už nemluvím o nemocech, co sem přivlečou, a některé naše matky ani nenechají děcka očkovat, a kolik mají utečenci z Afriky v sobě parazitů, které Evropa vůbec nezná, říkal parazitolog v tv.

b.r.s.a ( 10. června 2015 18:01 )

Zobrazit celou diskusi