Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Dramatické video: Takhle vypadá záchrana cestujících ze zdemolovaného vlaku

Video se připravuje ...
Autor: bru - 
9. června 2015
15:49

Varovné blikající světlo, stažené závory a řidič, který se cítí nezranitelně. I taková by mohla být příčina tragické srážky náklaďáku s osobním vlakem. Následky takové nehody v úterý ukázala Správa železniční dopravní cesty. Z vraku, který býval osobním vlakem, museli záchranáři vytáhnout zraněné a mrtvé. Vše samozřejmě jen v rámci cvičení, které uspořádala SŽDC v depu kolejových vozidel v Praze Libni.

„Touto formou chceme varovat všechny, kteří si myslí, že oni jsou nezranitelní, nebo si myslí, že jim se nic podobného nemůže stát,“ řekl generální ředitel SŽDC Pavel Surý.

Ročně dojde zhruba ke 170 srážkám na přejezdech, při kterých umírají desítky lidí. Smutný rekord přinesl loňský rok, na přejezdech tehdy zahynulo 24 řidičů.

Jak strašlivá podívaná může po srážce vlaku a náklaďáku čekat na záchranáře, se podívejte ve videu:

Video Cvičení vlakového neštěstí - Martin Sekanina, Daniela Pilařová
Video se připravuje ...

„Stále častěji jsme svědky nerespektování výstražných znamení na přejezdech. V médiích se objevují videa, na kterých jsou vidět nejen osobní a nákladní auta, ale už i autobusy, které objíždějí spuštěné závory nebo předjíždějí přes varovně blikající přejezd,“ konstatoval člen představenstva Českých drah Michal Štěpán.

Čím dál častěji řidiči nerespektují blikající světla na železničních přejezdech. Čím dál častěji řidiči nerespektují blikající světla na železničních přejezdech. | Jan Čada

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi