Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pod vlivem drog srazil policistku: Žalobce požaduje 17,5 roku!

Autor: ČTK, dce - 
9. června 2015
09:39

Vloni Josef Novák srazil pod vlivem drog policistku, která na následky zranění zemřela. Soud v úterý vyslechne poslední svědky a expertizu. Žalobce požaduje trest 17,5 roku, Novákovi ovšem hrozí i výjimečný trest.  

Krajský soud v Praze v úterý vyslechne zbývající svědky a expertizu v kauze řidiče Josefa Nováka, který podle obžaloby loni u Kostelce nad Labem na Mělnicku smrtelně zranil policistku. Proces je naplánovaný ještě na středu, kdy by mohl padnout rozsudek. Za vraždu úřední osoby Novákovi hrozí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest.

Případ se stal loni 2. května, kdy chtěla řidiče zastavit hlídka z oddělení v Brandýse nad Labem. Třiadvacetiletý řidič podle obžaloby na výzvu policistů nereagoval a začal ujíždět.

Nedaleko obce Záryby Novák podle obžaloby najel v rychlosti mezi 69 a 76 kilometry za hodinu do policistky oblečené do reflexní vesty. Žena na následky zranění zemřela. Novák tvrdí, že policistka nebyla vidět a neměla na sobě reflexní vestu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jm51 ( 9. června 2015 14:52 )

Jdi do pr..de..le kre...te...ne s tvým názorem

fandimhokeji1 ( 9. června 2015 10:40 )

Dostane dost, protože jde o policistku. Těch sražených a mrtvých nadrogovaným řidičem je tolik a žalobci se spokojí se směšnými tresty. Když jde ale o policistku, tak navrhnou větší sazbu a budou na ní trvat. Zákony jsou jasné a za tohle by měli všichni hajzlové dostávat maximální trest bez ohledu zda srazí policistu nebo běžného občana. Běžný občan má stejnou hodnotu jako policista!!!!Soudci, policisté, žalobci: PROBERTE SE!!!

Zobrazit celou diskusi