Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Talibánci se loučili s mrtvým velitelem: Sestřelil je americký dron

Americký bezpilotní letoun zasáhl v Afghánistánu účastníky pohřbu jednoho z velitelů Tálibánu a zabil nejméně 34 osob. (Ilustrační foto)
Americký bezpilotní letoun zasáhl v Afghánistánu účastníky pohřbu jednoho z velitelů Tálibánu a zabil nejméně 34 osob. (Ilustrační foto)  (Autor: Archiv Blesk.cz)
Autor: ČTK - 
7. června 2015
11:10

Na severovýchodě Afghánistánu zemřelo od pátku během bojů mezi vládními jednotkami a ozbrojenci z hnutí Tálibán na 60 lidí, jen po útoku amerického bezpilotního letounu na účastníky pohřbu jednoho z velitelů Tálibánu nejméně 34 osob. Informovala o tom agentura DPA.

Úder rakety vypálené z bezpilotního letounu se odehrál v provincii Chóst na východě Afghánistánu. Podle místního viceguvernéra zemřelo nejméně 34 lidí. Mluvčí úřadu guvernéra ale sdělil, že mezi mrtvými byli kromě bojovníků Tálibánu i civilisté. Jejich počet zatím není znám.

Při intenzivních bojích o odlehlou oblast v severovýchodní provincii Badachšán, kde vládní jednotky nyní neúspěšně vzdorují ofenzivě bojovníků Tálibánu, podle mluvčího ministerstva vnitra Sádika Sádikího zemřelo nejméně šest vojáků. Tálibán podle mluvčího guvernérského úřadu v okrese Jamgan obsadil téměř všechna kontrolní stanoviště a donutil armádu k ústupu, v bojích zemřelo osm příslušníků hnutí.

Dalších 13 osob zahynulo při bombových útocích. V provincii Uruzgán na jihu země zemřelo šest lidí poté, co vybuchla nastražená mina. V provincii Ghazní na východě zasáhl výbuch trhaviny průvod lidí, který mířil na svatbu. O život přišlo sedm osob.

 

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zkzkz ( 7. června 2015 16:54 )

Co dělal emerický dron v Afghanistánu

nouzy ( 7. června 2015 15:20 )

Ty jsi blb.. Tak tam jdi a domluv Talibancům ať se hoděj do klidu..

santikxauz ( 7. června 2015 14:22 )

Jak se tomu vrahovi,jak vraždí i nevinné civilisty spí,asi dobře je z USA a vraždy jsou na denním pořádku,je to přece v zájmu demokracie.

Zobrazit celou diskusi