Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Boj proti rakovině prsu: Výhní pochodovala Stašová a 25 tisíc dalších lidí

Autor: mia - 
6. června 2015
21:57

Pravé poledne a třicet stupňů ve stínu! V těchto podmínkách se vydali účastníci na tradiční pochod proti rakovině prsu. Na startu byla také řada známých osobností, jako Jiřina Bohdalová (84), Simona Stašová (60) nebo Roman Vojtek (43), které se staly ambasadory projektu.

„Mám pár kamarádů i kolegů, kteří rakovinu překonali, i těch, kteří ji nepřekonali, takže to je tak bohulibá věc, že kdyby každá organizace chtěla na sebe takto upozornit, že udělají tak krásný den, já jsem pro,“ řekla Blesku dojatá Stašová, která také s maminkou Jiřinou Bohdalovou přestřihla startovní pásku.

Vysoké teploty se podepsaly i na některých známých osobnostech, které byly ambasadory pochodu. S ledem za krkem chodil v cíli herec a moderátor Petr Vágner (37). Během chůze se udělalo špatně sestře herečky Ivy Pazderkové (35), slabost měla podle informací Blesku cítit i zpěvačka Monika Absolonová (38), která je na počátku pátého měsíce těhotenství.

K čemu slouží Avon pochod

Jde o charitativní projekt proti rakovině prsu za účelem získání dalších finančních prostředků k léčbě, ale i pro podporu větší informovanosti a prevence tohoto zákeřného onemocnění.

Letos poprvé pochod změnil trasu. Vyšel ze Staroměstského náměstí a oproti minulým ročníkům, které končily ve Žlutých lázních, byl letos cíl na Rohanském ostrově, kde pokračoval program v podobě koncertů. Do naší uzávěrky nebyli ještě návštěvníci spočítáni, ale organizátoři očekávali na 27 tisíc lidí.

Video Růžový pochod zaplavil centrum města. - Mirka Dvořáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

zauber ( 7. června 2015 10:18 )

Za komančů Praha bývala metropolí, výkladní skříní, skvostem toho nejlepšího co člověk mohl v tomto státě spatřit a nalézt. Dnes je Praha velkoměstem, úchylů a všemožných parazitů. Pobouchanci pražští chlastají závadnou vodu, z vodovdníhch trubek ještě prý z 19 stolet !! Hlavně, že mají dost toaleťáku na tu s-r-ačku a hajdy do průvodu. Jednou je to duhový průvod, jindy růžový, pak zase cikáni ukazují v průvodě, že jsou hrdí, buzeranti zase ukazují, že jsou více a dále než ti obyčejní, tedy nemoderní občani. Prostě, dnešní Praha je jedna obrovská pakárna, které je lepší se vyhnout.

pelagie ( 7. června 2015 08:42 )

co vám na nich vadí , že jste se tak rozšoupla??

ruudazvostravy ( 6. června 2015 23:56 )

 Sámolytr,známí kchundy Jyřka Estébačka Bohdal s céruškou a vihulená Mahuléna nesmjeli f první brázdě chibjet.

Zobrazit celou diskusi