Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Za změnu na letence chtěl Ryanair osm tisíc! Mladík se raději přejmenoval po Batmanovi

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, lm - 
7. června 2015
06:35

Tak to je absurdní! Pořádný šok čekal na mladého muže z Velké Británie, který chtěl změnit letenku, na níž byla chyba v jeho jméně. Nízkonákladová společnost Ryanair si ale řekla o tolik, že se mu vyplatilo se raději přejmenovat.

Adam Armstrong (19) je velký fanda filmů s Batmanem, a právě proto se nevlastní otec jeho přítelkyně přepsal, když mu rezervoval letenku na Ibizu u společnosti Ryanair. Do kolonky jméno napsal "Adam West" (protagonista filmů s Batmanem z šedesátých let - pozn. red.). "Její nevlastní táta opsal moje jméno z Facebooku, které jsem ale ze srandy změnil na Adam West podle toho herce z Batmana," přiznal Adam.

Když chtěl Adam tuto chybu napravit, Ryanair si řekl o 220 liber (v přepočtu přes osm tisíc korun), což je dvakrát tolik, než kolik stála samotná letenka! Mladík se proto rozhodl situaci vyřešit úplně jinak a místo opravení údaje si nechal změnit jméno podle letenky. Ve Velké Británii se za takový úkon neplatí, a tak ho tento počin přišel "jen" na 103 liber (necelé čtyři tisíce korun) za vydání nového pasu. Jako bonus se navíc jmenuje po svém oblíbeném herci.

Ryanair absurdní poplatek i přesto brání a argumentuje tím, že má zamezit skupování levných letenek překupníky s cílem opětovného prodeje se ziskem.

 

antikaprik ( 7. června 2015 07:47 )

Alebo je ten článok od agenzúry JPP, alebo je to naozaj debil. Zmeniť si meno pre jeden let.... A to mu nedocvaklo, že pas nie je jediným dokladom s jeho menom, čo účty v bankách, vodičák, identity card...atď. Asi je to bluf

Zobrazit celou diskusi