Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Blbec mezi džihádisty: Kvůli jeho selfie přišel ISIS o důležitou základnu!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, lm - 
6. června 2015
12:16

Amatérismus džihádisty vyšel Islámský stát pěkně draho. Jeho bojovník se totiž pochlubil na internetu selfie s důležitou základnou islamistů, čímž ale spojencům dal její přesné souřadnice. Netrvalo to ani den a základna byla srovnaná se zemí.

"(Naši chlapci) monitorovali sociální sítě a narazili na tohohle blbce stojícího před základnou. Chvástal se vybavením a významem sídla pro ISIL. Abych to zkrátil: O 22 hodin později jsme mu tam poslali tři chytré bomby, které to tam srovnaly se zemí," citoval amerického generála britský server Telegraph.

A jak je to možné? Fotografie a příspěvky z moderních chytrých telefonů obvykle obsahují i informaci o aktuální poloze, tzv. geotagging. Pokud uživatel telefonu tuto funkci nezablokuje, je možné zjistit, kde danou fotku pořídil.

Podobné situace se ale nevyhýbají ani velmoci USA. V roce 2007 si američtí vojáci v Iráku vyfotili svoji flotilu helikoptér a pochlubili se na internetu. Toho vzápětí využili povstalci a čtyři helikoptéry zničili minometnou palbou.

mandat ( 17. září 2015 20:13 )

A takovy magori chteji ovladat svet.Ani nechci vedet,kolik jich uz do Evropy nalezlo jako chudaci utecenci pred valkou.

tymitaky ( 6. června 2015 15:57 )

Vyvstává otázka, jestli citovaný americký generál svou blbostí vysoce nepřekonal toho islámistu, vskutku profesionální přístup.

prycsvladou ( 6. června 2015 13:11 )

 zajímalo by mně jestli ty bomby jsou tak chytré že nezabijí civilisty

andorea ( 6. června 2015 13:06 )

  A který blbec to zveřejnil? Teď si dají pozor.

gabreta ( 6. června 2015 13:00 )

Mně připadají nálety USA na ISIS stejně úspěšný, jako útoky Ukrajinský armády na povstalce z Donbasu. Pořád úspěšně útočí, postupuje a vítězí protivník!!

Zobrazit celou diskusi