Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pilot Lubitz: Před pádem letadla byl u desítek lékařů!

Autor: ČTK - 
5. června 2015
19:38

Pilot německé společnosti Germanwings, který v březnu způsobil nehodu letadla a zabil 150 lidí, údajně před tím, než letadlo nechal spadnout ve francouzských Alpách, vyhledal odbornou pomoc. A to u desítek lékařů!

Druhý pilot letadla německé společnosti Germanwings, které havarovalo v březnu ve francouzských Alpách, se se svými zdravotními problémy před neštěstím obrátil na desítky lékařů.

S odvoláním na francouzského prokurátora Brice Robina o tom dnes informovala agentura AP. Kopilot podle prozatímních výsledků vyšetřování způsobil pád Airbusu A320 se 150 lidmi na palubě úmyslně.

Lubitz údajně žádal lékaře o pomoc se zdravotními problémy, Robin dnes ale odmítl upřesnit, jaké příznaky se u něj vyskytovaly.

Už dříve však vyšetřovatelé uvedli, že sedmadvacetiletý Lubitz trpěl řadou psychických problémů, včetně depresí, ale v práci se to snažil tajit.

Příští týden ve čtvrtek se chce Robin setkat na půdě ministerstva zahraničí v Paříži s pozůstalými obětí a informovat je o průběhu vyšetřování.

Robin dnes rovněž uvedl, že se bude snažit o dosažení co nejrychlejšího předání ostatků těl obětí jejich příbuzným. Zahraniční agentury ve čtvrtek informovaly, že se kvůli chybám v úmrtních listech několika zemřelých repatriace těl zpozdí.

Původně se měl transport těl do několika zemí původu obětí odehrát 9. a 10. června, nový termín zatím není znám. Řada rodin kvůli tomu musela odložit již naplánované pohřby.

Nehodu z letošního 24. března podle vyšetřovatelů záměrně způsobil druhý pilot Lubitz. Využil prý odchodu kapitána na toaletu, v kokpitu se zamkl a záměrně zahájil klesání, které skončilo nárazem letadla do hor. Všech 150 lidí na palubě spoje z Barcelony do Düsseldorfu zahynulo.

vseznaleksenior ( 16. října 2016 18:27 )

Mne by tak zajimalo, jesrli tam teda lekari maji ohlasovaci povinnost.. Jestli si vysetreni zaplati ze svehoa rewkne ze je treba John Smith, jak dalece je to pruchodne... Predlaetova prohlidka dle ICAO je takl podoivat se do krku, zmerit puls a tlak..

santikxauz ( 5. června 2015 20:17 )

Najednou toho vědí,ale je to už prd platný.

Zobrazit celou diskusi