Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Děti požadují dva miliony za smrt matky: Diagnostikovali lékaři nádor příliš pozdě?

Diagnostikovali lékaři nádor příliš pozdě?
Diagnostikovali lékaři nádor příliš pozdě?  (Autor: Shutterstock)
Autor: ČTK - 
5. června 2015
12:18

Krajský soud v Hradci Králové ukončil dokazování v případu žaloby podané na Fakultní nemocnici v Hradci Králové, od které dvě děti požadují dva miliony korun za smrt matky. Rozhodnutí soud vyhlásí 12. června, řekl dnes soudce Jan Fifka. 

Před soudem dnes vypovídal autor revizního znaleckého posudku Jiří Polívka, který uvedl, že většina pacientů s bolestmi páteře přichází do nemocnic opakovaně a je léčena dlouhodobě. U soudu uvedl, že bolesti páteře nebylo možné dát do souvislosti s možným nádorem. 

Naopak právní zástupce rodiny Mario Švehelka řekl, že nemocnici vyčítají, že trvalo dlouho, než se ženě dostalo pořádného vyšetření. „Pacientka navštívila nemocnici s víceméně krutými bolestmi v oblasti hrudní páteře a hrudníku minimálně třicetkrát, nikdy jí nebyla vyšetřená laboratoř, nikdy nebyla poslána na psychiatrii či nebylo provedené CT vyšetření, až do samého závěru,“ uvedl Švehelka.

Podle žaloby žena trpěla od dubna 2006 do listopadu 2007 bolestmi hrudní páteře. Až v listopadu 2007 při magnetické rezonanci odhalili lékaři nádor o velikosti šest krát šest centimetrů, zhruba o rok později nádorovému onemocnění žena podlehla. Nemocnice žalobu odmítá. Její právník tvrdí, že ve svém postupu neshledává žádná závažná pochybení, protože u ženy nebyly splněny podmínky pro použití magnetické rezonance.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

joudajoudovy ( 5. června 2015 12:27 )

smutna zalezitost......, ale dle praxe nasich soudcu, odskodne priznavaji pouze propustenym politikum a mafiancum, kterym prokuratura slapla na kuri oko.

Zobrazit celou diskusi