Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Student, který uhořel na škole v přírodě: Přijel za kamarády slavit

Autor: dce - 
5. června 2015
12:09

Zdrcující zpráva zasáhla studenty střední uměleckoprůmyslové školy z Železného Brodu. Požár, který vypukl v rekreační chatě, kde zrovna pobývali na škole v přírodě, jim zabil učitelku a kamaráda. Ten ale na místě být vůbec neměl – přijel za kamarády slavit!

Pozdě v noci začala ze zatím neznámých důvodů hořet rekreační chata u Drhelského rybníka na Mladoboleslavsku. Hasičům se požár podařilo úplně uhasit až po téměř deseti hodinách. V pátek kolem poledne také strhli část ohořelé stavby, která hrozila zřícením.

Z objektu museli evakuovat přes 30 lidí – většinou dětí, kteří zde byly na škole v přírodě. Šlo o studenty Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Železném Brodě.

Video Požár v Drahenicích, při němž zemřeli dva lidé, vyšetřují policisté. - Jan Doležal
Video se připravuje ...

V chatě našli hasiči dvě ohořelá těla – jedno patřilo učitelce a druhé už plnoletému studentovi. Ten ale na výletě vlastně neměl co dělat – přijel se podívat za svými kamarády, kteří zde pobývali. Byl totiž poslední den jejich zájezdu a oni ho chtěli spolu s koncem školního roku oslavit.

Co způsobilo tragický požár a smrt dvou lidí, zatím není známo, policisté vše vyšetřují, na místě je i speciálně vycvičený pes. Škoda na majetku byla zatím odhadnuta na 8 milionů korun. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

nojasne ( 6. června 2015 08:25 )

Kdys a sprovoznit, češtin být tvůj kobyl, še

setroseuros ( 6. června 2015 08:05 )

decka chlastali a kourili jiste i na pokojich a tajne , jak je to na takovych vyletech bezne, jde preci o to co nejvic si uzít a odreagovat se a nejaky nedopalek mozna stacil a... Majitel co jim chatu pronajal je jiste moc rad!! sezona zacala a on ma vystarano a oci pro plac A i kdys je mozna pojisten co s tim ? vzdyt co neznicili plameny dokoncila voda...Prace bude vic nez dost dat to do poradkua znova sprovoznit .

bizon_pepa ( 6. června 2015 00:22 )

Hotovej rada Vacatko.

nojasne ( 5. června 2015 22:24 )

A jak víš, že nebyl nahlášen ? To že s nimi nepřijel autobusem ještě neznamená, že to nemohl mít povoleno, o tom, jestli o něm pedagogický doprovod věděl nebo ne a jestli to odsouhlasil nebo ne se vůbec nikde nepíše, chytrolíne.

ruudazvostravy ( 5. června 2015 16:15 )

Jasnágo slečynko,hlavně vostat f klydu.A co pan manžýlek,eště pr*dcánkuje nebo uš povjesyl ptáčka do špajzu na skobu?

Zobrazit celou diskusi