Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Učitelka pustila dětem Padesát odstínů šedi: Dostala padáka!

Učitelka pouštěla žákům ukázky z filmu Padesát odstínů šedi
Učitelka pouštěla žákům ukázky z filmu Padesát odstínů šedi  (Autor: Foto: profimedia.cz, archiv Blesku)
Autor: Jitka Pecharová - 
4. června 2015
14:38

Chtěla dětem zpestřit hodinu angličtiny filmem, ale nevybrala si zrovna ten pravý. Učitelka Základní školy Kukleny v Hradci Králové byla propuštěna za to, že v hodině žákům pouštěla ukázky z filmu Padesát odstínů šedi.

Snímky ze sexy romance, která byla v českém kině přístupná od 15 let a na Slovensku dokonce až od 18, viděli žáci v 9. třídě. "Ukázka z filmu Padesát odstínů šedi byla promítána v hodině anglického jazyka," potvrdila Magdalena Vlčková, mluvčí hradeckého magistrátu, který je zřizovatelem školy.

"Ředitel školy dospěl k závěru, že takovéto ukázky do výuky rozhodně nepatří. Kvalifikoval to jako hrubé porušení pracovní kázně a s pedagogem k 30. červnu ukončil poměr," uvedla mluvčí magistrátu.

Přestože učitelku propustil, na dotaz Blesku, zda se film žákům pouštěl, odpověděl ředitel školy Pavel Hebelka, že k tomu nedošlo. Na další dotazy slíbil odpovědět pouze v písemné formě, a to až za několik dní.

"Já se domnívám, že část dětí tohoto věku podobný typ filmu zřejmě neviděla poprvé, ale zároveň si myslím, že to na školu nepatří. Jestli je od patnácti nebo ne, to není podstatné. Zrovna tenhle typ filmu by podle mě neměl být na české škole promítán masově. Zbytečně to vyvolává senzaci. Někteří žáci to mohou říci doma, a škola se potom může dostat do pomluv, co se to tam děje za hrůzy,“ řekl psycholog Jan Lašek.

zauber ( 4. června 2015 17:33 )

Mladé, české učitelky odkojené televizí |Nova a takovými osobnostmi jako je Emma Smetana, to mají samozřejmě v hlavě dokonale vymetené. Tato učitelka by následovat tu učitelku z České Lípy a natočit nějaké to své porno. K malým dětem bych jí, ale preventivně vůbec nepouštěl.

gjfish ( 4. června 2015 16:56 )

Hm, paní redaktorka by se měla vrátit zpátky do školy. "Zrovna tenhle tip filmu...". Naučit se rozdíl mezi tip a typ.

prdyvrdy ( 4. června 2015 15:35 )

tyjo, tak oni neznají ani hychykyrydytyny, ale sex to jim budou ukazovat už od třetích tříd...- Včera jsem poslouchal jak nemáme kvalitní kantory, protože mají malé platy. Málem mi prdla cévka. Takže oni je neučí ničemu, protože vlastně tak trošku stávkují? Ja bych jim zvedl- ale mandle.

Zobrazit celou diskusi