Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ukrajina se třese před Putinovou totální invazí: 9 tisíc vojáků už je připravených, tvrdí prezident Porošenko

Porošenko tvrdí, že na Ukrajině je už nachystaných 9 tisíc ruských vojáků a další rychle přibývají
 (Autor: Reuters, ČTK, Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
4. června 2015
13:26

Na Ukrajině působí přes 9000 ruských vojáků a Ukrajina čelí velké hrozbě nové vojenské operace proruských separatistů. V parlamentu to dnes řekl ukrajinský prezident Petro Porošenko, když podával zprávu o vnitřní a zahraniční situaci Ukrajiny rok po svém zvolení do úřadu.

Ukrajinská armáda podle něj musí být připravena ubránit zemi proti "rozsáhlé invazi" podél celé ukrajinské hranice s Ruskem.

Porošenko hovořil k poslancům v době nových těžkých bojů na východě Ukrajiny. Od středy v nich přišlo o život 24 lidí, z nichž pět byli ukrajinští vojáci. Kyjev boje, jejichž dějištěm byla obec Marjinka, označuje za další velkou ofenzivu. Z porušení příměří dohodnutého v únoru v Minsku Kyjev obvinil proruské separatisty, Moskva zase viní z porušování klidu zbraní Ukrajinu.

Přesně ve chvíli, kdy začal Porošenko hovořit v parlamentu, obrátil se v Moskvě na novináře mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Obvinil Kyjev, že nové boje na východě Ukrajiny vyprovokoval záměrně právě nyní, aby vyvolal nový tlak na Evropskou unii, která bude rozhodovat o prodloužení sankcí proti Rusku. "Ukrajinská strana zhoršila před blížícími se významnými mezinárodními událostmi napětí mnohokrát i v minulosti," řekl Peskov.

tgbg ( 4. června 2015 19:25 )

Ruská svoloč a ruská fašistická verbež stále vraždí a plení Ukrajinu. Ruští fašisti jsou největší hrozbou na světě. Ruský Hitler nemá žádné zábrany, protože ruská ekonomika je v totálním krachu.

fotrpjotr ( 4. června 2015 14:17 )

Z těch 9000 tisíc je prý 10000 žen.

prdyvrdy ( 4. června 2015 14:13 )

ty Ukrajinci to vždycky byla svoloč.

xindlceskej ( 4. června 2015 14:02 )

Jen se treste Ukrajinci! Jste zlodejsky pijavice, Putin už vás naučí jak se mate chovat!!

lipno ( 4. června 2015 13:59 )

Poraženko ať jde s těmi Americkými pohádkami někam a vezme sebou Němcovou a Štětinu

Zobrazit celou diskusi