Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Proč se k luxusnímu autu za 5 milionů nikdo nehlásil? Kickboxeři rozstřelili ferrari pražskému miliardáři!

Autor: max - 
4. června 2015
14:01

Ferrari za pět milionů skončilo zničené v poli. Je na odpis. Za volantem seděl mistr světa v kickboxu Tomáš Möstl. Auto mu nepatřilo. Nikdo se k němu nehlásil. Až nyní se Blesk.cz podařilo zjistit, komu luxusní vůz patřil. Jeho majitelem je pražský realitní magnát, miliardář Václav Skala.

Obchodník s nemovitostmi a sběratel umění Václav Skala (60) přiznal, že vůz je skutečně jeho. Půjčil ho na projížďku kamarádům. "Nebylo to auto z půjčovny, vůz je skutečně můj. Hlavně bych chtěl zdůraznit, že jsme šťastný, že se těm klukům nic nestalo. Do konce života bych si vyčítal, že jsme půjčili auto někomu, kdo se v něm zmrzačil nebo zabil," řekl Blesk.cz miliardář.

Cena Ferrari 599 GTB které ve vysoké rychlosti vylétlo ze silnice u Hostivic na Kladensku, cestou porazilo strom a skončilo zdemolované v poli, byla původně kolem 5 milionů korun. "Nejsem v tom odborník, ale první odhad je, že škoda bude do dvou milionů korun. Auto je samozřejmě pojištěné, s nějakou menší spoluúčastí," vysvětlil Skala, který ze zničeného vozu samozřejmě neměl vůbec radost. "Vynadal jsem mu, že je pitomec. Pro mě je to poučení nepůjčovat auto kamarádům. Ale důležité je opravdu jen to, že z toho vyvázli zdraví..." dodal.

Kdo je Václav Skala?

Bývalý Bankéř Václav Skala nyní tráví většinu času v Monaku a na Floridě. V devadesátých letech byl předsedou představenstva zkrachovalého Bankovního domu Skala. Podle tehdejšího ministra financí Ivana Pilipa byla podpora Skalově bance, která přišla o bankovní licenci, 3,18 miliardy korun. Dalším kontroverzním projektem, se kterým byl Skala spojován, byl investiční fond Trend. Spoluzakládal ho na začátku 90. let. Později z něho zmizela více než miliarda korun. Nyní Skala vlastní několik realitních společností. Jeho vlajkovou lodí je Pražská správa nemovitostí se ziskem v řádech stamilionů ročně. Řízení firmy přenechal svému synovi Maximilianovi (28).

 



qwerty1805 ( 4. června 2015 18:51 )

no nejspíš pro něj dělali špinavou práci či jen ochranu

honza54.. ( 4. června 2015 18:49 )

Kamaráda Skalu ted budou kouřit do konce života

bizon_pepa ( 4. června 2015 17:50 )

Já bych to tak udělal taky. Co je na tom k smíchu.

vosavopruz ( 4. června 2015 16:36 )

zeptej se wimra,ten s tím má zkušenosti

valdom_hayzle ( 4. června 2015 16:18 )

Přesně to mě napadlo taky - starý *** hulí mladá péra a občas zasune do mladé hnědky, a za to je nechá projet ve Ferrari

Zobrazit celou diskusi