Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

KLDR decimuje hladomor, sumo Kim kontroluje úrodu: Tři brady a košile praská ve švech

Autor: ČTK, simao - 
4. června 2015
12:05

Rozesmátý, s kloboučkem na hlavě a také břichem, za které by se nemusel stydět nejeden zasloužilý český pivař - diktátor Kim Čong-un na nových fotkách z komunistické KLDR je evidentně při síle i chuti. Světová média si všímají, že přibral na váze, pod druhou bradou se rýsuje ta třetí a jeho generálové vypadají oproti němu jak tyčky. Zároveň se však opět objevují spekulace o Kimově zdraví.

Severokorejský vůdce Kim Čong-un nejspíš prohrává svou osobní bitvu s váhou, alespoň podle fotografií, které zveřejnila státní média a na kterých jeho oblečení téměř praská ve švech, když se prochází po poli na státní farmě, upozornil britský deník The Daily Telegraph.

Kim má na fotkách na hlavě klobouk a jeho proužkované sako je rozepnuté. Na snímcích, kde ho doprovázejí vojenští představitelé, je vidět rovněž ve výzkumném středisku, kde komentuje různé plodiny. A to v době, kdy KLDR hrozí další hladomory. Kvůli velkému suchu totiž úroda příliš valná nebude. Poručíme větru, dešti neplatí ani v Severní Koreji.

Kromě toho se Kim vydal i na inspekci do dětského domova a sirotčince. Tentokrát rovnou odhodil sako a zvláště fotka, kdy stojí s rukama v bok a v bílé košili vyloženě vyvaluje břicho, zaujme na první pohled.

Kimovi je přitom patrně 32 let a již poněkolikáté výrazněji přibyl na váze od chvíle, kdy převzal vedení země po smrti svého otce v prosinci 2011. Objevilo se také množství spekulací týkajících se jeho zdravotního stavu. Loni na začátku září zmizel na několik týdnů z veřejného života, v červenci na zvláštním zasedání severokorejského parlamentu chodil o holi a kulhal.

Po svém otci nejspíš Kim podědil zdravotní problémy související se stravováním. Kim Čong-ilova náhlá smrt je dávána do souvislosti s vysokým tlakem a cukrovkou, které souvisely s jeho zálibou ve drahém francouzském brandy a vynikající kuchyni.

Kimovo zdraví je podle analytiků potřeba bedlivě sledovat. Kdyby byl totiž považován za nemocného, mohli by se toho někteří pokusit využít a vyvolat povstání. "Víme, že jeho zdravotní stav není příliš dobrý. Jestliže bude považován za vážně nemocného, je tu možnost vzniku nestability, nebo dokonce i převratu zorganizovaného některými armádními činiteli," uvedl japonský odborník na KLDR Tošimicu Šigemura.

"A protože Kimova rodová linie je v severokorejské společnosti tak důležitá, mohou se rozhodnout pro Kimova staršího bratra, Kim Čong-nama, který by byl jen loutkou nového režimu," dodal.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

fotrpjotr ( 4. června 2015 12:37 )

Není v příbuzenském vztahu s Rittigem?

XLADI ( 4. června 2015 12:25 )

To má nafouklé bříško z hladu

salto ( 4. června 2015 12:14 )

To je řečí, že tam nemají co žrát. Jak je vidět si žerou sakra dobře

Zobrazit celou diskusi