Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pohřešuje se německá seniorka s Alzheimerem: Ztratila se v Praze

Pohřešuje se německá seniorka s Alzheimerem: Ztratila se v Praze
Pohřešuje se německá seniorka s Alzheimerem: Ztratila se v Praze  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, haj - 
2. června 2015
21:50

Turistce z Německa Christine Urbaniak (75) se návštěva Prahy proměnila v noční můru. Nestihla za manželem nastoupit do tramvaje a poté se ztratila ve velkoměstě v cizí zemi, kde se navíc ani nedomluví. Kvůli vážné nemoci mívá navíc i výpadky paměti.

V Praze se pohřešuje Christine Urbaniak (75), která trpí Alzheimerovou chorobou. Má tak časté výpadky paměti a navíc nerozumí česky. Hovoří jen německy a polsky.

Pohřešovaná žena je vysoká 165 až 168 centimetrů, má hubenou postavu, šedé vlasy a hnědé oči. Oblečené by měla mít černé kalhoty a černou halenku s barevným vzorem v přední části. Na nohou měla černé tenisky a přes rameno žlutou kabelku.

Seniorka podle mluvčí pražské policie Ivety Martínkové v pondělí okolo 16:00 nestihla na Malostranském náměstí nastoupit za manželem do tramvaje. Když se muž další tramvají vrátil zpět na zastávku, žena už tam nebyla. Informace o pohřešované mohou lidé volat na tísňovou linku 158.

 

bernadette ( 3. června 2015 03:25 )

Myslím, že byste to neměli zlehčovat. Všichni budete jednou staří a někteří budete mít i Alzheimera. Ale myslím, že spousta lidí v Praze umí aspoň trochu německy, takže paní by se asi domluvila, dokonce možná i polsky.

tesarl. ( 3. června 2015 00:24 )

Tohle nám dělj ti západáci naschvál. Když se z nich někdo chce zbavit manželky nebo manžela, zajedou do Prahy a pak je tam hoděj do Vltavy. Dělaj, že je hledaj a nakonec o nás říkaj co jsme zač a jak je Pragl nebezpečnej. Já bych sem už žádný turisty nepouštěl, naposledy tu hladali toho Anglána a máte to tu zas. At si to házej do jejich řek.

gabreta ( 2. června 2015 23:48 )

Není to náhodou Angela??? Neměla náhodou u Zemana tajnou schůzku s Putinem??

pgga. ( 2. června 2015 23:44 )

OMG!!! Meine dementni mutter z munchen

uslepekravy ( 2. června 2015 22:18 )

nastoupila asi do další tramvaje. měl by pán přepokládat.

Zobrazit celou diskusi