Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kdo je viník sestřelení letu MH17: Rusko prý zfalšovalo snímky ze satelitu

Autor: simao, ČTK - 
1. června 2015
23:00

Nad sestřelením civilního letadla MH17 nad Ukrajinou se stále vznáší otazník. Rusko připustilo, že byla použita protivzdušná zbraň ruského původu Buk, vinu však hází na Ukrajince. Jenže podle investigativců falšovalo satelitní snímky oblasti místa neštěstí. Proč?

Pád letadla s třemi stovkami lidí na palubě nikdo nepřežil, kdo však za jeho sestřelení může, není stále jasné. Najde se někdy viník? Rusové za něj označili Ukrajince, ti proruské separatisty, respektive Rusy. Proruští rebelové by sami takovou technikou nedisponovali.

Podle investigativní skupiny Bellingcat je nejasností více - Rusové prý nich totiž falšovali satelitní snímky z místa neštěstí. Rozboru podrobili oficiální materiály, vydané ruským ministerstvem obrany.

„Ruské ministerstvo obrany světové veřejnosti 21. července 2014 prezentovalo digitálně upravené a chybně datované satelitní snímky, aby doložilo přítomnost ukrajinských systémů Buk v odpalovací pozici k MH17,“ tvrdí zpráva investigativců Bellingcat. Upravovat je mělo ministerstvo klasicky ve Photoshopu.

Nesrovnalostí se najde celá řada. Někdy prý byla graficky upravená pole v oblasti a zmizely koleje od nákladních aut či brázdy, jindy byly naopak přidány automobily s Bukem, či dokonce mraky...

eliska963852 ( 2. června 2015 23:09 )

To, že Rusáci sestřelili vlastní neschopností MH17, ví každý. proto musela ta Putinova čubka opustit Holandsko, protože jí hrozilo, že jí někdo zakroutí krkem.

9rot6 ( 2. června 2015 04:53 )

Už zase? No zfalšované fota ze satelitu,dobrej trhák pro noviny,to jen pro takový lidi jako je sám pisatel, snad si někdo nemyslí,že mají rusové v kosmu satelity sami,i jiné satelity mají snímky z takto inkriminované oblasti,ale zatím nebylo od nich předloženo nic,mají satelity s tak vysokým rozlišením,že dokáží přečíst i nápis na krabičce zápalek na zemi,ale nedokáží zjistit kam se ztratilo jedno také malaiské letadlo v Tichém oceánu,ale kde kdo si dovolí tvrdit, že je vše nad slunce jasné,ačkoli komise, která to vyšetřuje zatím nevydala oficiální verdikt, no to si tedy musíme počkat!

pgga ( 2. června 2015 03:30 )

Neboj maly Cechacku..tady bude novy Prezident,,,brzo,,

makmark ( 2. června 2015 03:18 )

tak at ta americká ušatá opička ukáže svoje precizní fotky, zatím jen vřeští

pgga ( 2. června 2015 02:44 )

Ridici,, chudaku,,

Zobrazit celou diskusi