Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Svědek nehody: Řidič jel 150 km/h, vylétl z vozu a rozdrtil se o fasádu

Autor: Jana Gogová - 
1. června 2015
05:00

Schůzku se smrtí si dal v den svých narozenin muž (†29) z Uherského Brodu. V obci jel 150 km/h, narazil do auta a jeho vůz vyletěl do výšky prvního patra. Řidič zemřel…

„Hazardoval. Ve veliké rychlosti předjížděl, pak se v protisměru objevilo auto, chtěl se zařadit, to už ale nezvládl. Narazil do obrubníku, přeletěl přes plot, vrazil do sloupu elektrického vedení, pak se odrazil od zaparkované škodovky, kterou zdemoloval,“ řekl Blesku krajský mluvčí policie Pavel Benedikt Stránský.

Let ještě pokračoval, neovladatelný vůz vyletěl až do úrovně prvního patra domu, rozbil okno a pak auto dopadlo před dům.

„Řidič neměl nejmenší šanci přežít, vylétl z vozu, rozdrtil se o fasádu, byl okamžitě mrtvý. Bylo to fakt drastické,“ odvrací se ještě pár hodin po tragédii Vladimír Hanák (61), muž ze sousedství domu, do něhož hazardér narazil.

„Bylo štěstí, že nikdo nešel po chodníku, stejně tak že sousedi nebyli před domem,“ vzpomíná na sobotní tragédii další svědek Miroslav Buček (81). „Byla to neuvěřitelná rána, pak oblaka prachu a pak už jen smrt,“ dodává senior. Muž, který přišel o život, měl podle policie už třikrát odebraný řidičský průkaz.

Policie našla pár metrů od místa tragické nehody mobilní telefon zemřelého. Bylo v něm natočené video z další sobotní jízdy, kdy tachometr v autě ukazuje dvousetkilometrovou rychlost...

mopr6 ( 1. června 2015 10:27 )

Tak zaplať pánbůh zase o jednoho kreténa míň

mair ( 1. června 2015 10:17 )

Takhle to má být. Jen škoda té fasády, jestli ji znečistil.

aronak ( 1. června 2015 09:25 )

nakonec to dopadlo nejlíp, jak to dopadnout mohlo. Jen mají lidé asi zničenou fasádu na domu, někdo má zničené auto, ale naštěstí, se zabil jen sám.

kdoasi ( 1. června 2015 09:23 )

Tak,tak...hlavně sebou nevzít nevinného.

moiaza ( 1. června 2015 09:21 )

V tomto případě se jedná o velmi dobrou a potěšující zprávu. Ještě aby tak dopadli zbývající vypatlanci.

Zobrazit celou diskusi