Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ministr zahraničí USA: Těžký pád z kola! V Alpách pro něj letěl vrtulník

Autor: ČTK, rc - 
31. května 2015
19:45

Je známé, že šéf diplomacie Spojených států John Kerry je vášnivým kolařem. Cyklistické vyjížďky podniká i během svých diplomatických cest. Jinak tomu nebylo ani tentokrát. Ve francouzských Alpách se sešel s Mohammadem Zarifem a dopřál si cyklistický výlet, během něhož si zlomil nohu. 

Šéf diplomacie Spojených států John Kerry měl během dnešní cyklistické vyjížďky ve francouzských Alpách nehodu, při pádu si zlomil nohu. Informovalo o tom americké ministerstvo zahraničí s tím, že ministr ruší nynější diplomatickou cestu a vrací se do USA. Ministr byl ošetřen na klinice ve švýcarské Ženevě, kam ho přepravil vrtulník.

Mluvčí ministerstva zahraničí John Kirby uvedl, že ministr při nehodě neztratil vědomí. Do nemocnice byl přepraven s podezřením na zlomeninu pravé nohy. To se pak i potvrdilo, rentgenové vyšetření ukázalo zlomeninu stehenní kosti.

Kvůli zranění Kerry zrušil nadcházející pracovní program a oznámil, že se kvůli léčbě vrátí do Spojených států. Americké ministerstvo rovněž uvedlo, že se předpokládá Kerryho plné zotavení bez následků. Původně měl dnes Kerry odletět do Španělska, poté měl dva dny pobývat v Paříži na mezinárodní konferenci o boji proti radikálům z organizace Islámský stát.

Nehoda se podle agentury AFP stala u městečka Scionzier v Horním Savojsku, které se Švýcarskem hraničí. Scionzier leží asi 30 kilometrů od Ženevy. Kerry spadl podle všeho po nárazu do obrubníku. Přímo na místě ho ošetřil zdravotník, který byl součástí ministrova doprovodu.

Kerry se do francouszkých Alp vydal na diplomatické setkání. V Ženevě se v sobotu sešel se svým íránským protějškem Mohammadem Džavádem Zarífem, se kterým jednal o připravované dohodě o íránském jaderném programu.

siroky11 ( 31. května 2015 22:23 )

palici si měl urazit , nebylo by tolik válečných konfliktů ve světě!

makmark ( 31. května 2015 21:51 )

přesně tak, patník byl navíc neforemný - pravděpodobně ruské výroby a pohyboval se ve směru ke Kerrymu ... asi nějaký ruský dron však ona mluvčí z Bílé barabizny něco v tom smyslu zplodí

mourovata.kocka ( 31. května 2015 21:42 )

A víte, kde mi to je? Jak ráno Biden, tak večer Kerry?

zkzkz ( 31. května 2015 21:09 )

ivoadler ( 31. května 2015 20:21 )

 Je to wool. Nojo, když oni Američani jsou věčně mladý a chovají se, jako by to byla pravda.

Zobrazit celou diskusi