Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Náraz ve 150 km/h vymrštil auto do výše balkonu: Řidič zemřel na své narozeniny

Autor: simao - 
31. května 2015
12:10

V den svých 29. narozenin usedl za volant a rozhodl se, že za běžného denního provozu bude závodit. Na okresce to vytáhl na 200 km/h, vše si navíc točil. V obci "zvolnil". V rychlosti 150 km/h muž na Uherskohradišťsku naboural do zaparkovaných aut. A zemřel.

Jel si pro smrt. Muž z Uherského Brodu se řítil rychlostí 150 km/h obcí a boural. Velké štěstí, že "jen" do zaparkovaných aut, ve kterých nikdo neseděl. "V místě, kde je povolená rychlost 50 km/h, se dle výpovědi svědků muž řítil obcí rychlostí kolem 150 km/h, a k tomu předjížděl," potvrdil policejní mluvčí Pavel B. Stránský.

"Předjížděcí manévr nezvládl, neboť se mu v protisměru objevilo vozidlo. Strhnul tedy řízení, dostal se do smyku a havaroval vpravo mimo komunikaci, kde smetl plot rodinného domu, poté plot dalšího domu, narazil do zaparkovaného vozidla Škoda Octavia, byl vymrštěn s vozidlem do úrovně prvního patra rodinného domu na roveň balkonu, zde se vozidlo odrazilo zpět a dopadlo na další zaparkované vozidlo," popisoval dramatické okamžiky policejní mluvčí.

Mimo obec jel dvoustovkou. A natáčel si to

Řidič, který měl ten den narozeniny, zemřel na místě. "Řidič během havárie vypadl z vozidla a utrpěl četná devastující zranění, kterým na místě podlehl," dodal mluvčí. Muž jel přitom nebezpečně již před příjezdem do Bystřice pod Lopeníkem. Policie totiž na místě nehody učinila zajímavý nález... "Během ohledání místa nehody byl nalezen mobilní telefon, na kterém je zachyceno video s dnešním datem, jež sleduje tachometr vozidla při rychlosti až 200 km/h, a video zachycuje okolí Bánova na silnici I/50 z pohledu řidiče," prozradil Stránský.

Nešlo rozhodně o nějakého svatouška. Ze záznamů policie prý vyplývá, že byl v minulosti opakovaně pokutován pro dopravní přestupky a trestné činy. Třikrát byl i trestán zákazem řízení pro řízení pod vlivem alkoholu a pro maření výkonu úředního rozhodnutí.

"Příčinou nehody je dle všeho vysoká rychlost a v důsledku toho nezvládnuté řízení. Jen shodou okolností se obětí bezohledné jízdy nestala žádná další osoba. Škodu na vozidlech, plotech a domech vyčíslili policisté přibližně na půl milionu korun," dodal mluvčí policie.

bar1238 ( 1. června 2015 19:30 )

 Xiioma: V tom případě jsi totální kráva a taky ohrožuješ ostatní řidiče, protože minimální rychlost na dálnici je 80km/h, takže pokud máš nějakou plečku, ze které víc nedostaneš, nebo neumíš jet víc, než 50km/h, nemáš na dálnici co delat. ;-)

xiioma ( 31. května 2015 16:26 )

Já jsem jela po dálnici D11 50km/h a všichni se taky mohli pos.rat. Lidem se nezavděčíš!

honza54.. ( 31. května 2015 15:56 )

Kdybych byl majitelem toho baráku, tak si do něj ještě kopnu a pochcal bych ho

honza54.. ( 31. května 2015 15:51 )

Svědci měli radar? To je jako s motorkama. Čím hlučnější, tím rychlejší.

tochadda ( 31. května 2015 14:36 )

Jen kdyby Boží soud pracoval stejně tak rychle i u dalších vymaštěnců, když na ně lidské soudy nemají páky.

Zobrazit celou diskusi