Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Muslimce v letadle nedali zavřenou plechovku coly. Aby ji prý nepoužila jako zbraň

Autor: haj - 
31. května 2015
15:10

Stěžuje si na diskriminaci. Muslimce Taheře Admad prý v letadle odmítla letuška přinést zavřenou plechovku s limonádou. Zdůvodnila to tím, že by ji cestující mohla použít jako zbraň.

Tahera Admad je umírněná muslimka, která působí jako kaplanka na americké Severozápadní univerzitě (Northwestern University). Přímo v Bílém domě ji americký prezident Barack Obama (53) vyznamenal za její práci pro muslimskou komunitu.

Jenže posádka letu společnosti United Airlines ji viděla pouze jako ženu v šátku a tím pádem i možné nebezpečí. Jakmile totiž Admad během páteční cesty z Chicaga do Washingtonu D. C. letušku požádala o plechovku dietní coly, zažila dost potupný moment.

Letuška jí přinesla plechovku již otevřenou, a když muslimská cestující žádala neotevřenou, dostalo se jí takové odpovědi, jakou rozhodně nečekala. Jinou prý nedostane, jelikož by s ní mohla ublížit ostatním cestujícím.

„Nejsme oprávněni lidem dávat neotevřené plechovky, protože by je mohli použít v letadle jako zbraň,“ řekla letuška podle Admad, která nepříjemný zážitek popsala na sociální síti. Na to mladá muslimka namítla, že právě před chvílí někdo jiný z cestujících otevíral plechovku s pivem.

Ahmad vzápětí apelovala na ostatní pasažéry, aby se jí zastali, ale jejich reakce ji doslova šokovala. Muž, který seděl v letadle jen několik sedadel od ní: „Ty muslimko, koukej k*rva zavřít hubu. Jo, ty víš, že bys to měla jako zbraň, tak k*rva drž hubu.“

Ahmad jeho slova velice ranila. „Cítila jsem nenávist v jeho hlase a v jeho zuřivém pohledu. Nemohla jsem si pomoct a rozbrečela jsem se v tom letadle, protože jsem si myslela, že mě lidé budou bránit,“ popsala své pocity muslimka na Facebooku.

Její zpověď už v sobotu ráno sdílely tisíce lidí, a dokonce se na sociálních sítích v souvislosti s jejím případem objevily i hrozby lidí, že budou leteckou společnost bojkotovat. Mluvčí United Airlines pro britský Daily Mail uvedla, že společnost v současnosti tento případ diskriminace řeší.

Podle Tahery Ahmad nakonec letuška změnila názor a uvědomila si, že se zachovala hrubě. Také uvedla, že se jí omluvil i pilot a nabídl jí pomoc s podáním stížnosti.

 

tgbb. ( 21. září 2015 14:18 )

Jako muslimka měla povolení od manžela nebo od bratra, že může sama letět letadlem? Shadap!

Dannero ( 22. června 2015 13:08 )

pokud cestovala v muslimském převleku pak nemohla čekat jinou reakci, kdyby si nechala svoje vystavování se v muslimské uniformě na doma pak by neměla žádný problém.Na veřejnost propagace víry nepatří.

erikcom ( 22. června 2015 12:01 )

aferu delaji jedine čechové na cestovkach si stezuji: na kostky ledu co rychle taji,na chaluhy na pláži,na rozpaleny pisek,jakto ze je nechteji pustit na veceri v plavkach v hotelu holt velci cestovatele se zkusenostmi s konzervama z chorvatska

XLADI ( 4. června 2015 07:37 )

Zkouší to zkouší co jim projde. Když se jim bude ustupovat tak svý požadavky budou stupňovat. Neotevřenejma plechovkama to začíná a zákazem vepřového v jídelnách to pokračuje. Jen pí.a udělá z neotevřený plechovky aféru.

jana999 ( 2. června 2015 09:09 )

a proč jsi teda tady? hybaj zpátky do Afriky od těch blbejch čechů, nikdo tě tu nedrží

Zobrazit celou diskusi