Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Spadlý strom v Brně zdemoloval šest aut, škody vyjdou na statisíce

Autor: ČTK, rc - 
31. května 2015
09:00

Šest aut poškodila v sobotu odpoledne vzrostlá vrba, která při bouřce spadla na parkoviště v Brně-Bystrci. Tři hodiny brněnští hasiči strom odstraňovali. K nehodě vyjely tři jednotky.

Brněnští hasiči v sobotu zasahovali na parkovišti na náměstí 28. dubna. Strom tam spadl na šest zaparkovaných aut. Ke spadlé vrbě vyjely tři jednotky hasičů a strom odstraňovali pomocí motorových pil a automobilového jeřábu.

Hasiči strom rozřezali, odklízení pomocí jeřábu jim trvalo tři hodiny. Po třech hodinách ukončili svůj zásah. Vrba poškodila všech šest zaparkovaných aut. Škodu mluvčí hasičů Jan Dvořák nezveřejnil, zjevně však půjde do statisíců korun. Jedno z aut má zcela zdemolovanou zadní část, další mají promáčklé střechy a rozbitá okna.

V souvislosti s rozmary počasí hasiči odstraňovali i další stromy a větve nejen na území města Brna, ale i ve Velaticích, Veverské Bítýšce nebo ve Vyškově.

"V Brně na ulici Mášova hasiči odčerpávali vodu ze sklepa a v Boskovicích čistili kanálové poklopy, aby mohla voda odtéci z Komenského ulice. Hasiči během sobotního odpoledne vyjeli celkem 9krát," řekl Jan Dvořák, tiskový mluvčí hasičů.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi