Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Sexuální otrokyně islamistů: Polévali ji vařící vodou, znásilňovali a nutili při tom recitovat Korán

Autor: haj - 
30. května 2015
13:51

Sexuální zneužívání, bití a všemožné týrání si zažívají jezídky, které unesou bojovníci Islámského státu. O svých strašlivých zažitích některé z dívek nyní promluvily. Jedna z nich popsala, jak ji polévali vařící vodou, bičovali, znásilňovali a nutili ji při tom recitovat z Koránu.

 

Humanitární pracovnice Delal Sindy (23) ze Švédska, která pomáhá v Kurdistánu od října minulého roku, zprostředkovala Daily Mailu příběh další jezídské dívky (17), která si prožila devět měsíců pekla jako sexuální otrokyně bojovníků ISIS. Dívka byla unesená v srpnu minulého roku. Nejprve jezídské ženy, které radikálové unesli, čekalo ponižující shromáždění v hotelu v Mosulu.

Únosci na polonahé ženy mířili zbraněmi a poté je převezli do syrské Rakky, kde je čekalo důkladné vyšetření, ve kterém se zjišťovalo, zda jsou stále panny. „Panny pak vzali do místnosti se 40 muži,“ vzpomíná dívka. „Seřadili nás a ukazovali na tu, kterou chtějí. Myslela jsem, že budu mít štěstí, protože jsem nebyla tak krásná jako ostatní.“ Jenže v nechutné aukci sexuálních otrokyň si ji nakonec koupil muž přezdívaný Al-Rusíja podle své původní vlasti Čečenska. Kromě dívky si také během deseti minut ukázal ještě na její desetiletou sestru a dvě další panny.

Otěhotněla s brutálním únoscem

„Ten den, co nás se sestrou prodali, byl poslední den, kdy jsem viděla svou matku. Nikdy nezapomenu, jak začala brečet a trhat si vlasy, když nás braly pryč,“ svěřila se dívka podle deníku Daily Mail. To nejhorší však dívku teprve čekalo. Každé ráno Al-Rusíja spolu se svými tělesnými strážci za děvčaty přišel, svlékl je a čichal k nim.

Když se poté rozhodl, s kterou z nich bude mít sex, jeho bodyguardi si rozebrali zbylé otrokyně. Dívka přiznává, že pro ni byla často i úleva, když si ji vybral Al-Rusíja, protože ačkoliv ji při sexu také bil, nebylo mlácení tak otřesné jako v případě jeho poskoků. „Nutili mě recitovat z Koránu přímo v době, kdy to se mnou dělali. Když jsem neposlechla, zbičovali mě,“ popsala hrůzy dívka. Nemohla se tak vůbec nijak bránit, protože po takových snahách následoval vždy jen krutý trest.

Kromě bití a bičování si také dívka vybavila, jak jí jeden z teroristů polil nohu vařicí vodou. „Nic jsem necítila, jen strnulost. Chtěla jsem, aby to už skončilo. Chtěla jsem se zabít,“ svěřila se dívka, které se podařilo uprchnout poté, co byl v dubnu Al-Rusíja spolu se svými nohsledy zabit pešmergskými vojáky. Živoucí horor se jí ale stále vrací jako noční můry. Navíc dívka zjistila, že je s únoscem tři měsíce těhotná. Nyní se připravuje na potrat.

Dívku navíc zřejmě stejně jako jiné unesené ženy odmítne zpět přijmout její komunita. Znásilnění považují jezídové za velkou hanbu. Otcové či jiní mužští příbuzní často raději dívky zabijí, pokud byly extremisty zneužity.

Poté, co džihádisté obsadili město Sindžár na severozápadě Iráku, zmocnili se stovek zdejších jezídských žen a mladých dívek. Na severu Iráku žije odhadem 500 000 jezídů, jejichž náboženství obsahuje prvky islámu, křesťanství, judaismu i zoroastrismu.

Rozhovor se znásilněnými dělaly i Češky

Se sexuálními otrokyněmi džihádistů mluvily i české reportérky Jarmila Štuková a Lenka Klicperová. Na Radiožurnálu promluvily o tom, jak těžké bylo udělat s nebohými ženami rozhovor. Přesto se jim povedlo vyzpovídat například dívku s iniciály A. K. H. (20), která byla vězněna osm měsíců. 

Ji a její sestru D. K. H. (18) si odvedli dva muži, Saúd a Brit arabského původu. Uvěznili je v domě v Aleppu a od první chvíle je po dobu osmi měsíců a patnácti dní brutálně znásilňovali. „Nedá se na to zvyknout. Pokaždé to bylo stejně odporné jako ten první večer. Měla jsem neustále zbraň u hlavy, až se mi tam udělala modřina,” popsala horor A. K. H. a ukázala jizvu na čele.

„Bránila jsem se, až mi zlomil prst. Ale nic ho nezastavilo. Bil mě při tom a vrážel mi dovnitř různé předměty. Měla jsem pocit, že mě celou rozerve,” líčila děsy.

Kromě sexuálních služeb ženy také svým „majitelům“ vařily, uklízely a někdy byly nuceny i zpívat a tancovat. Ven směly pouze zahalené v nikábu, když šly nakoupit na tržiště. Právě nákup využily ženy k útěku. I tak se ale z únosu už možná nikdy nevzpamatují. „Nikdy se nevdám. Po tom, co jsem prožila, se mi při pomyšlení na muže dělá zle,” svěřila se A. K. H.

tellmewhy ( 30. května 2015 20:03 )

..nas vsechny?? a ty jsi co zač?!

w.mojko ( 30. května 2015 17:00 )

je to hrozné...ale Jezídi sú rovnakíprimitívi ako tí,ktorí ich ženy zneužívajú. Miesto toho, aby im pomohli, odvrhnú ich.

ochcallis ( 30. května 2015 16:31 )

ty asi nejsi z Prahy? tady se říká v Perlovce né na Perlovce a už dvacet let se tam dávno nešlape

fotrpjotr ( 30. května 2015 16:06 )

Na perlovce z toho holky nebudou moc nadšené,stížnosti posílejte do USA.

borka30 ( 30. května 2015 15:45 )

chtěla jsem napsat podobný názor. Nechci je tady!!!!!!

Zobrazit celou diskusi