Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Odsouzený český vyděrač přiletěl do Prahy: Z Irska ho vydali po dlouhých jednáních

Arnošt Herman u českého soudu
Arnošt Herman u českého soudu  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
29. května 2015
21:31

Česká policie do Prahy z Irska v pátek letecky přepravila Arnošta Hermana, který byl v Česku v roce 2011 odsouzen za vydírání k šesti letům vězení. Uvedla to televize Nova. Česko o vydání Hermana jednalo s Irskem již od srpna 2012.

Herman patřil ke čtveřici mužů, kterou v únoru 2011 pražský vrchní soud pravomocně odsoudil za vydírání na Trutnovsku. Třem z nich uložil tresty od čtyř do šesti let vězení, čtvrtý dostal podmínku.

Podle spisu skupina uzavírala smlouvy o půjčkách, následně násilím nebo pod pohrůžkou násilí vymáhala vysoké úroky či pokuty.

Herman podle Novy ještě po rozsudku pražského vrchního soudu postřelil do nohou jednoho ze svých kompliců. Do Irska tak uprchl také před novým trestním stíháním.

Za ublížení na zdraví, nedovolené ozbrojování a další vydírání mu nyní u českých soudů hrozí další až desetiletý trest. Hermana si v Praze převzala královéhradecká policie.

Vyděračský gang z Trutnovska byl podle Novy původně pětičlenný. Jednoho muže ale i s jeho přítelkyní zastřelil nájemný vrah najatý dlužníkem gangu.

cujevuxo ( 30. května 2015 05:59 )

sledujeme tě už dlouho

moiaza ( 29. května 2015 21:39 )

 Herman bude sedět ve vládě. Kvalifikaci má na funkci ministra finací přímo ukázkovou. Jeho odbornost je daleko kvalitnější, než měl ministr Stropnický.

Zobrazit celou diskusi