Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Otrávili ho jako Litviněnka? Putinův odpůrce skončil ve vážném stavu v nemocnici

Autor: ljš - 
28. května 2015
22:17

Selhaly mu ledviny a jeho stoupenci mají jasno: kritik Kremlu Vladimir Kara-Murza byl otráven. Přední ruský novinář a aktivista byl převezen do nemocnice jen pár měsíců poté, co byl v Moskvě přímo na ulici popraven jeho blízký přítel Boris Němcov.

Kara Murza, který pracuje pro hnutí Otevřené Rusko založené oligarchou a Putinovým nepřítelem Michailem Chodorskovským, byl transportován do nemocnice poté, co mu prudce poklesl tep a on zkolaboval.

„Lékař řekl, že s jeho srdcem, plícemi, žaludkem atd. je všechno v pořádku. Problém jsou jeho ledviny. Mohl to způsobit třeba zkažený jogurt nebo něco jiného,“ řekl jeho otec, který odmítá, že by Murzova mohl otrávit někdo úmyslně.

Novinářovi přátelé jsou ale přesvědčeni o opaku a připomínají nejen smrt Borise Němcova, ale také Alexandra Litviněnka, který byl údajně ruskými agenty v Londýně otráven poloniem.

alex0800 ( 30. května 2015 22:40 )

Ale Litviněnko přece pašoval jaderný materiál a spolu s ním se otrávili další dva Berezovského poskoci.. I v Berezovského bytě se přeci našli důkazy.. Stará a zapomenutá věc jako se sestřeleným letadlem Ukrajinskou armádou nad ukrajinou, jak již vyplynulo z důkazů.. Ale to CIA věděla relativně chvilku po oné "chybě" ukrajinské armády aneb další pokus, jak vtáhnout Rusko do války, asi té poslední pro NÁS SLOVANY.. V minulé to bylo skoro 40 milionů slovanů a ta první byla také v desítkách.. Smutná realita tisícileté zášti toho luciferiánského umírajícího systému propagandistických a jiných lží..

eliska963852 ( 29. května 2015 07:53 )

Putinovi odpůrci mají poněkud vysokou úmrtnost.

abaron ( 29. května 2015 07:13 )

Teodor Romža - biskup - protestoval na úradných miestach, navštevoval farnosti a povzbudzoval ľudí. Kňazi a veriaci ostávali verní. Na sviatok Uspenia Presvätej Bohorodičky roku 1946 sa na mukačevskú pútnickú horu zišlo vyše 50 000 veriacich. V očiach sovietskych vládcov bol Teodor Romža nepriateľom a tajná polícia dostala príkaz zlikvidovať ho. Biskup očakával mučeníctvo. Keďže vláda ho nemohla obžalovať z nijakej politickej viny a nechcela, aby ju svetová mienka obvinila z prenasledovania za vieru, zinscenovala dopravnú nehodu. Keď sa Teodor Romža 27. októbra 1947 vracal z posviacky kostola v Lávke, narazilo do ich auta vojenské auto. Zranenia členov posádky však neboli smrteľné, a tak ich najatí vrahovia začali mlátiť železnými tyčami. Prestali, až keď okolo prechádzala poštová dodávka a dopravila ťažko raneného biskupa i troch spolucestujúcich do nemocnice. Teodor Romža však neumieral, preto tajná polícia poslala agentku, ktorá mu, preoblečená za ošetrovateľku, v noci na 1. novembra 1947 podala smrtiacu injekciu. Jeho telo uložili v krypte pod katedrálou. Pri svojej návšteve Ukrajiny v dňoch 23. až 27. júna 2001 pápež Ján Pavol II. vyhlásil Teodora Romžu za blahoslaveného.

tgbb. ( 29. května 2015 06:26 )

Soudruzi již používají civilizovanější metody. Svého odpadlíka soudruha Trockého popravili cepínem (taková horolezecká motyka) do hlavy, a to za ním museli na druhou stranu zeměkoule, kam jim utekl.

turan ( 29. května 2015 06:20 )

No kritici Putlera to nemajú v Rusku ľahké,tých poisťovňa nepoistííí!

Zobrazit celou diskusi