Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na Příbramsku se srazilo auto a vlak: Řidič zemřel

(ilustrační foto) V Bratkovicích na Příbramsku se srazilo auto a vlak, řidič zemřel.
(ilustrační foto) V Bratkovicích na Příbramsku se srazilo auto a vlak, řidič zemřel.  (Autor: Foto: M. Pěčková)
Autor: ČTK, zrk - 
28. května 2015
21:35

Bratkovicích na Příbramsku se srazilo auto a vlak, řidič škodovky zemřel. Podle příbramské policie nikdo z 12 cestujících ve vlaku zraněn není. Provoz na regionální trati mezi Bratkovicemi a Jinci byl více než tři hodiny zastaven, vlaky zde začaly jezdit v 17:00. 

Nehoda se stala po půl druhé. Na místě zasahovali hasiči z Příbrami a drážní hasiči z Plzně, uvedl Holomčík. Podle mluvčí středočeské záchranky Petry Effenbergerové řidič utrpěl zranění neslučitelná se životem. Příčinu nehody vyšetřují policisté.

Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal ČTK řekl, že se nehoda stala na světelném přejezdu bez závor. Podle výsledků vyšetřování na místě bylo zabezpečovací zařízení přejezdu v době nehody v činnosti, uvedl. Škoda byla podle Drápala odhadnuta na 600 000 korun, z toho 300 000 na autě, 150 000 Kč na vlaku a stejně tak na trati.

Podobná nehoda se stala na železničním přejezdu v Bratkovicích už loni v létě. Při srážce zemřela dvaasedmdesátiletá spolujezdkyně z osobního auta a řidič utrpěl těžké zranění. Zabezpečovací zařízení přejezdu bylo v době nehody funkční.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi