Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čeští europoslanci o uprchlících: Hlasovat nebudeme, obejdou nás!

Autor: Vera Renovica, David Vaníček, zrk - 
29. května 2015
11:10

Kvóty Evropské komise mají Česku „přihrát“ přes 1800 uprchlíků. Co na to naši europoslanci? To je v podstatě fuk. Jejich hlas totiž nebude znamenat vůbec nic!

Jak to, když jsme si je demokraticky zvolili? Komise se rozhodla poprvé uplatnit třetí odstavec článku 78 smlouvy o fungování Evropské unie, kvůli kterému bude mít hlasování europarlamentu pouze funkci poradní. Nastal totiž „stav nouze“, o který je paragraf opřený!

Na postoj poslanců nebude brán zřetel! Rozhodne Rada EU složená v tomto případě z ministrů vnitra osmadvacítky. Blesku to potvrdil předseda právního výboru europarlamentu Pavel Svoboda (KDU-ČSL).

Nejvíce to vytáčí euroskeptického bruselského poslance Petra Macha (Strana svobodných občanů), podle kterého to malým státům, jako je Česko, upírá moc o čemkoliv rozhodovat. V Radě si totiž nejsou všichni ministři rovni. „Když zvedne ruku německý ministr vnitra, tak se to započte 16 procenty, když zvedne ruku proti český ministr, tak se to započítá jenom dvěma procenty,“ vysvětlil Blesku.

Chladnou hlavu má europoslanec Miroslav Poche. Podle něho totiž nápad, jak po Evropě rozmístit až 60 tisíc uprchlíků, nemá šanci projít. Blokovat ho chtějí i silné státy, jako Španělsko či Francie. „Je těžko představitelné, že Rada v červnu toto opatření schválí,“ míní.

Anketa Blesku přímo z Bruselu: Europoslanci jsou naštvaní! Proč je většina PROTI kvótám? Podívejte se na video!

Video EU vyšplouchla poslance: Smůla! O uprchlících pro ČR nerozhodnete! - David Vaníček, Vera Renovica
Video se připravuje ...

 

jena.a ( 24. června 2015 09:42 )

Petice pokračuje !!!! Info o petici http://www.ivcrn.cz/petice/ ideálně nechat vytisknout http://www.ivcrn.cz/petice2015.pdf ,podepsat v rodině a přátelům a poslat na adresu pod peticí,tímto způsobem se nám podařilo za 5 týdnů 145 500 podpisů pod peticí

zelena.karkulka ( 29. května 2015 23:03 )

 Tak to snad bylo jasný od začátku,jak to dopadne. Proč asi muslimové nežádají azyl v zemích Gulfu např.? Protože by se tam vůbec neměli šansi dostat

fjdksla ( 29. května 2015 16:11 )

Když už musíš hulit, obstarej si kvalitnější matroš.

tgbg ( 29. května 2015 15:53 )

Proti komunistickým grázlům, kteří nám sem dovlekli ze Slovenska bigány a z Ruska rusáky taky nikdo nehlasoval.

zadnice ( 29. května 2015 15:42 )

Postavit armádu na hranice a tvrdě hlídat. Jo na to nemáme vojáky, je jich málo.

Zobrazit celou diskusi