Hrozivé tajemství bylo odhaleno během inspekce v ubytovně pro sociálně slabé rodiny v Bratislavě, kde policie od víkendu řešila úmrtí teprve roční holčičky Lenky, která zemřela na následky infekčního meningokokového onemocnění.

Všude jen špína, odpadky, pobíhající myši a potkani, pokoje zamořené hmyzem. „Bylo jen otázkou času, kdy se tady něco stane,“ nechala se slyšet obyvatelka ubytovny Božena (31). V ubytovně, kterou její majitel nechal přestavět z bývalých kanceláří, bydlelo se svými rodiči 26 dětí.

Byla mezi nimi také Malvína. Reportérům ze slovenského Nového Času se dívku podařilo vypátrat. Těhotenství jim potvrdila. „Ano, čekám dítě. Nastávající otec však s námi nežije. Pracuje v Irsku a je mu 23 let,řekla novinářům Malvína, kterou matka vzápětí zahnala zpět do neútulných prostorů ubytovny. Matka, která se brzy stane babičkou. Je jí jen něco málo přes třicet…

Malvína se stane zřejmě nejmladší matkou na Slovensku v historii. Nyní je v šestém měsíci těhotenství. Sociální odbor prý o jejím těhotenství dosud nevědělo, ačkoli je rodina nastávající matky povinna tuto skutečnost nahlásit.

Z trestného činu nepovoleného styku s neplnoletou osobou bude navíc obviněný i otec dítěte.

V Česku je znám případ 13leté matky Nikol, která svého syna Vašíka porodila v roce 2008. Tehdy 45letý otec byl odsouzen, vyvázl s podmínkou.

Ve třinácti letech porodila dítě také Šárka z Uherského Brodu. V osmé třídě porodila syna. Petr, otec dítěte byl mezitím ve Španělsku a o jejím těhotenství nevěděl. Byl na něj vydán zatykač. Pak byl odsouzen a dostal podmínku. Vztah s Šárkou ovšem přetrval a dvojice spolu o čtyři roky později počala druhé dítě.