Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Po porodu jí ukradli syna: Po 41 letech poprvé objal mámu

Autor: Veronika Kynclová - 
27. května 2015
07:00

Po porodu ani nestihla dítě obejmout. „Váš syn zemřel,“ vyslechla si od lékařů. Ve skutečnosti ale Travise unesli. S maminkou se setkal až po 41 letech!

Nelly Ryes (61) z Chile porodila syna 15. listopadu 1973. Její radost ale netrvala dlouho. Řekli jí, že se dítě narodilo se srdečními problémy a zemřelo. Nikdy neviděla jeho tělo ani úmrtní list.

Ve skutečnosti ale bylo miminko z porodnice pár hodin po narození uneseno a odvezeno do USA, kde jej adoptoval pár z Tacomy ve státě Washington. Neměli tušení, že dítě někdo matce ukradl, vychovali jej v přesvědčení, že Travise biologická matka opustila.

Když Travis Tolliver (41) zjistil, že je adoptovaný, rozhodl se, že vypátrá biologickou matku. Kvůli sobě i kvůli mým dvěma dcerám,“ vysvětluje. „Sedl jsem k počítači a začal si po internetu dopisovat s lidmi z Chile. Zjistil jsem, že tam bylo z nemocnic ukradeno několik dětí,“ vzpomíná.

Na Facebooku pak našel stránku organizace, která hledá příbuzné adoptovaných dětí z Chile. Poslal jsem jim všechny potřebné informace. A oni mi během několika týdnů našli matku,“ popisuje nadšeně.

Poprvé se setkali na mezinárodním letišti Arturo Merino Benitez v Chile, kde matka netrpělivě stála s cedulí, na níž měla napsáno: S láskou čekáme na Travise, tvoje matka Nelly s rodinou.“ Oba si okamžitě padli do náruče.

Dlouhou dobu se objímali a plakali. Beze slov. I kdyby si chtěli něco říct, nemohli. On mluví anglicky, ona španělsky. „Teď ho budu objímat každý den. Moc ho miluji,“ zalykala se dojatá matka.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi