Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Klíčové postavy v případu Nečesaný: 6 verzí vraždy!

  • Autor: ljš - 
    26. 5. 2015
    18:39

    Jeden obviňuje druhého! Zatímco kadeřnice Ludmila B. jako útočníka, který se ji pokusil zavraždit, Lukáše Nečesaného nikdy neoznačila, její rodina si je jistá, že to byl právě on. Rodiče neprávem odsouzeného chlapce ale ukazují na staršího syna oběti Žeňu a jeho kamaráda. Kdo jsou klíčové postavy případu pokusu o vraždu kadeřnice v Hořicích a co si myslí o pachateli?

  • 1.Kadeřnice Ludmila B.

    Kadeřnice Ludmila B. se stala obětí brutálního pokusu o vraždu. Pachatel ji udeřil zřejmě rozpůleným polenem několikrát do hlavy a způsobil jí vážná zranění. Přesto po probuzení z umělého spánku uvedla, že si vše do poslední chvíle pamatuje, pachatele poměrně podrobně popsala a řekla, že by ho i poznala.

    Kdo je podle ní pachatel? Ludmila B. nikdy nikoho konkrétního nejmenovala a při rekognici jako útočníka neoznačila ani Lukáše Nečesaného. "Lukáše jsem nikdy nepoznala. Všechno to máte ve spisu, já chci mít klid. Najít pachatele je věc policie," řekla.

    Přepadená kadeřnice na lůžku JIP potvrzuje, že s rekognicí souhlasí a že je na ni připravená. Přepadená kadeřnice na lůžku JIP potvrzuje, že s rekognicí souhlasí a že je na ni připravená. | Archiv

  • 2.Manžel kadeřnice

    Kdyby se jednalo o běžný den, mohl manžel kadeřnice tragédii zabránit. Právě on ji totiž denně vyzvedával v 16:55 před kadeřnictvím. V den napadení se prý ale porouchalo auto a žena musela jít domů sama pěšky. Vrah tak měl buď velké štěstí, nebo o problémech s vozem věděl. V takovém případě by ale musel patřit do rodiny nebo s ní být v úzkém kontaktu.

    Kdo je podle něj vrah? "Byl to Nečesaný, policie ho usvědčila. Jeho otec si myslí, že když má peníze, tak si všechny koupí. Byl to on, ten feťák, potřeboval prachy. Dostal co proto! Aspoň vidí, že peníze nejsou všechno. Teď mu sklaplo, zbohatlíkovi. Byl to mladej Nečesanej. Žena ho perfektně popsala, to pomohlo policajtům ho usvědčit. Řekla, že to byl takovej študáček gympláček," řekl reportérům časopisu Reflex manžel kadeřnice.

    V tomto kadeřnictví v ulici Pod Lipou syn těžce zraněnou matku našel V tomto kadeřnictví v ulici Pod Lipou syn těžce zraněnou matku našel | Foto pro Blesk – Michaela Slámová

  • 3.Rodiče Lukáše Nečesaného

    Rodiče Lukáše Nečesaného za svého syna od počátku bojovali. Zcela odmítají, že by mohl být pachatelem, nikdy ale nepopírali, že nepatřil zrovna mezi hodné hochy, a dokonce experimentoval s drogami. 

    Kdo je podle nich pachatel? Nečasaní upozorňují na to, že policie dostatečně neprověřila syna Ludmily B. Žeňu, který ji v osudný den našel. "Dotyčný, velmi problémový jedinec, nezaměstnaný, s mnoha finančními problémy, byl policií ignorován při vyšetřování. Žádali jsme přes naše advokáty o jeho prošetření, ať už finanční, zdravotní, nebo výpisu jeho telefonu. Chtěli jsme, aby osoba byla brána v potaz jako potenciální pachatel, což je v těchto případech standardní postup, že první linie vede do rodiny, zvlášť když poškozenou našel," zlobil se v minulosti Lukášův otec. Také podle nich nebyl dostatečně prošetřen Žeňův podezřelý kamarád, kterému prý dlužil velké peníze.

    Rodiče Nečesaného prožívají obrovskou radost a úlevu Rodiče Nečesaného prožívají obrovskou radost a úlevu | ČTK, Blesk - Martin Přibyl

  • 4.Syn Žeňa M.

    Kadeřnici na místě činu našel její syn Žeňa. Ten se prý vypravil jako každý týden do baru na šipky a cestou na něj přišla velká potřeba. Údajně se mu nechtělo na špinavé toalety v restauraci, a proto se rozhodl jít k matce do kadeřnictví. Ta už měla být tou dobou zhruba hodinu doma, našel ji ale v kaluži krve a přivolal pomoc.

    Kdo je podle něj pachatel? Žeňa se k případu nijak veřejně nevyjádřil a žádné podezření nevznesl.

    Syn kadeřnice Žeňa Syn kadeřnice Žeňa | Facebook.com

  • 5.Žeňův kamarád Vítek

    Vítězslav M., přezdívaný Vítek, který jinak žije v městečku Vysoké Veselí poblíž Hořic, je Žeňův známý. Syn kadeřnice mu údajně dlužil větší obnos peněz. Podezřelý je ale zejména proto, že si údajně v době útoku pronajal pokoj v protějším hotelu a svůj pobyt vždy o jeden den prodlužoval.

    Kdo je podle něj pachatel? Ani Vítek se k případu nikdy nevyjádřil a sám nebyl ani vyšetřován.

    Vítek z Vysokého Veselí policii ani soud nezajímal. Proč? Vítek z Vysokého Veselí policii ani soud nezajímal. Proč? | Blesk - Martin Přibyl, archiv

  • 6.Syn Radek

    Radek B. je mladší syn kadeřnice Ludmily B. I on pro svou matku do kadeřnictví někdy jezdil. Střídal se v tom s otcem. Na stránkách lukasnecesany.cz se nachází přepis jeho výpovědi na policii, její pravost ale není možné ověřit. V něm Radek uvádí, že se se svým bratrem nerad stýká a považuje ho za flinka.

    Kdo je podle něj pachatel? "Když se to stalo, je pravdou, že jsem zpočátku měl podezření na bratra, když tam našel matku, prostě mi to nepřišlo normální," říká ve výpovědi zveřejněné na zmíněných stránkách. To bylo ale krátce po činu, nyní je Radek přesvědčený o Lukášově vině. "Já jsem o jeho vině naprosto přesvědčen. U Nejvyššího soudu podle mého názoru došlo k velkému ovlivnění ze strany rodiny Nečesaných. Vždyť dva soudy ho určily jako pachatele, dva soudy ho odsoudily. A Nejvyšší soud určí, že to neprovedl, a pustí ho, obžalovaného z pokusu vraždy, na svobodu bez vazby. To považuji za naprosto nestandardní postup," řekl serveru TN.cz.

    Syn napadené kadeřnice Radek B. Syn napadené kadeřnice Radek B. | Facebook.com

kraken.666 ( 27. května 2015 00:47 )

už se vypni ty chcíplá nudle!..běž si radši obrousit ten tvůj zarezlej pekáč

ajamajerova ( 26. května 2015 22:21 )

Kdyby ten ten kluk neměl advokáty jaký měl byl by v p....i jako všichni v jeho situaci a ani jeho otec s penezi by mu nepomohl. Pořád se tady řeší co musel prožít za tu dobu co byl v base, ale nikdo neřeší ostatní co jsou na vazbě třeba tři roky a pak je zprostí viny. Kdyby si jeho rodiče nenajali tak schopné advokáty bručel by celých 13 let a ani by nemrkl. Tak jak se řeší tento případ na mě působí, že někdo chce vzbudit dojem, že se opravdu jedná o justiční omyl, ale s ohledem na tu mediální masáž mě to nějak přestává bavit a myslím si, že je to velmi účelové.

babana ( 26. května 2015 21:23 )

Hodně štěstí

janina32 ( 26. května 2015 21:13 )

Ten miliardář v Eurojackpotu se ještě nepřihlásil? Já bych věděla, co s těma prachama dělat. No nic, určitě vyhraju mega v Milionové pouti Blesku. Ve čtvrtek je v Blesku otázka za milion.

babana ( 26. května 2015 20:32 )

Pokud to nebyl loupežný motiv, tak by to mohla být velmi zajímavá otázka. Nicméně KS v rudém Hradci si takové otázky zřejmě nepokládá, pro ně je to i v jiných případech docela někdy nepodstatné...

Zobrazit celou diskusi