Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dětem, které z Klokánku umístili do pasťáku, svitla naděje: Možná se vrátí k mámě

Autor: venu - 
23. května 2015
21:51

Tento týden bylo osm sourozenců přemístěno z Klokánku do pásťáku, aniž by se něčím provinili. Pět holek a tři kluci se museli přestěhovat do prostředí, které vzhledem k jejich bezproblémovosti, bylo naprosto nevhodné. Ústecký soud vyhověl požadavkům úředníků. Podle ministerstva ústečtí úředníci udělali hrubou chybu, informovala TV Nova.

Pasťák bylo podle úředníků jediné místo, kam mohli umístit všechny děti pohromadě. Na to, jak to ale bude působit na děti nikdo nemyslel. Děti se ocitly v Klokánku kvůli špatné péči ze strany rodičů. „Byli jsme ve špatné situaci, udělali jsme chybu, lituje matka osmi sourozenců.

Podle mluvčího MPSV Petra Habáně došlo k pochybení úředníků: „Zřejmě došlo k chybě úřednice ústeckého magistrátu a v návaznosti na to také k rozhodnutí soudu.“

Matka dětí se už ale dala dohromady a chce, aby se děti vrátily zase k ní. Sehnala nové bydlení, vybavení bytu a snaží se žít lepší život. „Já pro ně žiju a bez nich to nedokážu. Snažila jsem se rok, abych je dostala zpět, jsem na to sama,“ uvedla.

Byt už je na návrat dětí připraven. Už jen zbývá splnit pár posledních podmínek a matka je bude mít zase u sebe. Děti se teď budou přesouvat do dětského domova a domů by se mohly vrátit do několika týdnů.

1pravda1 ( 24. května 2015 10:30 )

Ostatní děcka si s nimi ještě užijí, protože Chládek chce začleňování těchto děti do normálních tříd s asistenty atd. Ovšem jim touha po vzdělání chybí, rodiče je nepodporují, jen se zvýší kriminalita na školách. A chytré dítě se bude jen dívat, jak se učitelka ze strachu věnuje především protěžovaným spoluobčanům.

1pravda1 ( 24. května 2015 10:26 )

Kolik se dává na různé agentury začleňování a pro Klokánky není 26 milionů korun, aby mohly dále existovat? Je to jediné rodinné prostředí pro odebrané děti, pak už jen dětské domovy, kde rodinné prostředí není. Komu tady paní Marksová Tominová Klokánky vadí?

kiwi65 ( 24. května 2015 09:44 )

 Se mi nezdá že by cigoši měli na osm děcek tak malý dávky že by jim to nestačilo.A osm cigánských sourozenců v klokánku?Co by si s nima asi užily ty ostatní děcka?

panda82 ( 24. května 2015 08:14 )

A zas ty úřednické krysy rozhodují, jen aby to měly za sebou, výsledek k pláči, ať je to kterýkoliv úřad FÚ úplatky, rozhodnutí bez ladu a skladu, hlavně,že jsou penízky na účtě za práci žádná zodpovědnost, no jo když tam visí kříže, tak to podle toho vypadá

zauber ( 24. května 2015 06:07 )

Velikou naději mají především bílí spoluobčané a to takovou, že je jednou taková tlupa sourozenců někde okrade a zmlátí. Mám na mysli především málé bílé děti a staré, slabé lidi.

Zobrazit celou diskusi