Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Kancléř Mynář boduje: Obhájil post krajského předsedy SPO

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, zrk - 
23. května 2015
14:14

Kancléř prezidenta Vratislav Mynář na krajské konferenci Strany práv občanů (SPO) ve Zlíně obhájil pozici krajského předsedy. Po skončení konference to ČTK řekl krajský místopředseda SPO a hejtmanův náměstek Lubomír Nečas.

Krajská konference zvolila i čtyři místopředsedy a prvního místopředsedu SPO, kterého bude ve Zlínském kraji nadále vykonávat Nečas. Předseda SPO a senátor Jan Veleba na konferenci řekl, že o další budoucnosti strany rozhodnou krajské volby, které se budou konat příští rok na podzim.

SPO, k jejímž cílům patřilo dostat na Hrad prezidenta Miloše Zemana, neuspěla v loňských komunálních volbách. Strana tehdy získala jen 43 mandátů z celkového počtu kolem 62 000. Zeman je čestným předsedou strany, která dříve nesla název Strana práv občanů – zemanovci (SPOZ). Ani ta se v předčasných volbách v říjnu 2013 do Parlamentu nedostala. Na podzim 2012 byl Mynář dvojkou kandidátky SPOZ do zastupitelstva Zlínského kraje, vzhledem k preferenčním hlasům ho přeskočili tři další kandidáti. Do zastupitelstva se nakonec dostal jako první náhradník, na mandát ale na podzim 2013 rezignoval.

Mynář v minulosti vyvolal několik kontroverzí. Kancléř dosud nemá bezpečnostní prověrku Národního bezpečnostního úřadu (NBÚ), nemůže proto například zastupovat prezidenta na některých důležitých jednáních. Loni upoutal pozornost jeho nákup vily v pražských Strašnicích od právníka Víta Širokého, který byl podle odborníků podezřele levný. Prezident Miloš Zeman se ho ale při všech těchto situacích zastal.

k.999 ( 23. května 2015 16:41 )

...vážení, chrobná žárlivost i v politce dokáže zatemnit mysl.

k.999 ( 23. května 2015 16:39 )

rudyptak48 ( 23. května 2015 16:34 )

Na hradě to i bez Mynáře silně zapáchá korupcí v prospěch Lukaoil, tedy v Putinův prospěch. Jednatel společnosti, jenž neni nikdo jiný jako jeden z prezidentových slavných rádců, dluží se svou společností státu asi 30 milionů. Nějak zapomněl vrátit zpět do státních rezerv, co si z nich půjčil. Kam se hrabe Babiš. Tady se klidně veze korupce močálem temným, kolem bílých skal a prezident to všechno kryje. Pochybuji, že by o tom nevěděl. A na závěr jedna básnička o Mynářovi, druhá o Ovčáčkovi: Hradní Mynář Teď kdejaký Mynář, hradní je hokynář. On to tady prověřuje, sám bez glejtu zde panuje. Mynář provozuje velké ruské kolo, s prezidentem hraje sólo. Na hradě jen pravda vždy vítězí, to vám hradní kancléř bezpečně potvrdí. Všechno je zde tajné, prověrka i daně. Je to věc složitá, odebrat koryta. Ovčáček na hradě U koho se učil ovčák pomocníček, u kterého učitele, mistra obezliček. Jak ochránit baču před divokou zvěří, co se venku vzteká a skáče do dveří. Náš bača je nespokojen, bouří se mu stádce, zbytečně tím zaměstnává své odborné rádce. Chudák náš Ovčáček má hrozně moc práce, jak má z toho vybruslit a nebýt sám zrádce. Tohleto řemeslo je moc nebezpečné, pomluva a pravda, meče jsou dvousečné. Proč má náš prezident mluvčího Ovčáčka? Protože se točí jak ta dětská káča.

havran2 ( 23. května 2015 16:26 )

TEN UŽ TAM DÁVNO NEMÁ CO DĚLAT!!! A JEHO KAMARÁDI JEMU PODOBNÍ!!!

k.999 ( 23. května 2015 15:49 )

Zobrazit celou diskusi