Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Řidič nezvládl zatáčku a narazil do stromu: Dcera utrpěla vážná zranění, její děda zemřel

Autor: Jiří Čada - 
23. května 2015
11:46

V rodinnou tragédii se změnila v pátek v podvečer dopravní nehoda u Nové vsi na Jihlavsku. Do stromu u silnice tam s vozidlem Toyota Hilux najel mladý řidič (23).

Spolu s ním ve vozidle cestovala jeho manželka (24) s malou, necelý rok starou dcerou a dědeček (51) holčičky. „Řidič nepřizpůsobil v mírné pravotočivé zatáčce rychlost vozidla a vyjel mimo vozovku, kde narazil do stromu,“ popsala nehodu mluvčí policie Dana Čírtková.

Řidič při nehodě utrpěl těžké zranění, se kterým byl převezen do jihlavské nemocnice. Tam byl převezen i dědeček malé pasažérky. „Ten v průběhu noci svým zraněním v nemocnici podlehl. Přímo z místa nehody byla holčička s těžkým zraněním letecky transportována do brněnské nemocnice,“ uvedla policejní mluvčí.

Naštěstí, podle vyjádření policejní mluvčí, byla dívenka v době nehody upoutána v dětské autosedačce. Rovněž těžce zraněná matka malé holčičky byla po ošetření v jihlavské nemocnici letecky transportována do Brna.

„Na místo nehody byl vyslán soudní znalec z oboru dopravy, aby vyloučil případnou technickou závadu na vozidle. Od začátku roku zemřelo v kraji Vysočina při dopravních nehodách celkem 13 osob,“ dodala Čírtková. Škoda na voze je odhadována na 620 tisíc korun.

baeuska ( 26. května 2015 19:38 )

 Lidi kdyz nevite co se stalo tak to nekomentujte...nevite nic o tom co se tam stalo a jak...

franta15 ( 23. května 2015 19:50 )

A je to zase tady. Sleduji články a diskuse na téma jestli by měly stát stromy poblíž komunikací. Ministerstvo stále trvá na tom, že stromy tam patří, lidé se někdy neshodnou a nakonec na to někteří doplatí. Stromy jsou nepřirozené překážky, které jsou častou příčinou těch nejhorších havářií a smrtí lidí. Už víckrát jsem napsal všem diskutérům svůj názor, že by v případě aktuálnosti měli podat žaloby na tu instituci, která tam strom nechá stát, i když ví jak je to nebezpečné. Svět nemůže fungovat dnes stejně jako před 100 lety, kdy se stromy u cest vysazovaly z důvodů, které už teď neexistují.Zodpovědní úředníci zamyslete se nad tím co dělát a kolik lidských životů jste zodpovědní. Kdyby tam teď strom nestál nic smrtelného by se nestalo. A proč tam stojí právě na ráně? Nikdo neví!!!!!!! Vysadil ho tam nějaký člověk v dobré víře, že dělá dobrý skutek, dnes už nežije, ale jeho strom zabíjí pořád. Nové stromy u silnic by dnes už nikdo neměl schválit a všechny staré zlikvidovat co nejdřív a místo nic nové stromy zasadit tam, kde budou mít pro lidi užitek a ne je zabíjet.

Zobrazit celou diskusi