Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hořící auta a mrtvoly v ulicích: Při přestřelce policistů a gangsterů zemřely desítky lidí

Autor: ČTK, zrk - 
23. května 2015
10:27

Při pohledu na hrůzné fotografie tuhne krev v žilách. Mrtvá těla ležící v ulicích mezi ohořelými auty v Mexiku jsou to, co zbylo po násilné přestřelce mezi policisty a drogovým gangem. O život přišlo 43 lidí! Tento útok nebyl ojedinělý a nedá se bohužel vyloučit, že ani nebyl poslední.

Desítky lidí zemřely při útoku na policejní konvoj u hranic západomexických států Michoacán a Jalisco. Přestřelka příšlušníků bezpečnostních sil s útočníky stála život nejméně 43 lidí. Útoky proti policejním kolonám nejsou v poslední době ve státech sužovaných zločiny drogových kartelů nijak výjimečné, počet obětí je však nebývale vysoký.

Podle listu El Universal došlo ke krveprolití u města Tanhuato poblíž hranic Michoacánu se státem Jalisco, kudy projížděl konvoj několika vozů policejních a vojenských jednotek zaměřených na boj s organizovaným zločinem, když jej přepadli neznámí ozbrojenci.

Na místě zasahovaly přivolané policejní posily včetně vrtulníku. Útoky na příslušníky ozbrojených sil se v poslední době množí v souvislosti s nedávným zahájením speciální operace, která má tuto oblast vyčistit od organizovaného zločinu.

Začátkem května sestřelili gangsteři v Jaliscu vojenský vrtulník a zabili nejméně tři vojáky, o měsíc dříve zemřelo při útoku na jiný konvoj 15 policistů a členů armády. Oba útoky byly připisovány sílícímu zločineckému kartelu Nová generace.

wallster ( 23. května 2015 11:05 )

 jó mexiko, je super s nima mít bezvízový styk. tam si člověk může jet zastřílet. ochrání tak českou faunu

Zobrazit celou diskusi