Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dvanáctiletý Marek nepřežil cestu ze školy: Máma čelní srážce nezabránila

Autor: shp - 
22. května 2015
17:15

Jako každý běžný den vezla máma Renáta (44) svého milovaného syna Marka (†12) ze školy ze slovenských Levic do Hronského Beňadika. Ona v ní pracuje jako učitelka na prvním stupni, on do ní chodil jako žák. Jenže rodinný návrat se změnil v peklo na silnici, když se zničehonic proti jejich autu vyřítil protijedoucí vůz a máma už čelní srážce nemohla zabránit.

Na cestách si rádi vyprávěli příběhy a smáli se. I v osudný den, kdy se jejich vůz srazil po dešti s jiným autem, si vyprávěli. Žádný další příběh si už však bohužel neřeknou.

Srážka odhodila obě auta do protisměru. Renáta měla zaklíněné nohy pod volantem, Marka pomáhali z auta vytáhnout řidiči ostatních aut. Zachránit se jim ho ale nepodařilo, chlapec utrpěl fatální zranění. Renátu pak s více zraněními převezl vrtulník do nemocnice.

Bylo to hrozné. Když jsem vytahoval řidiče, co do nich naboural, tvrdil, že se chtěl vyhnout autu, které brzdilo. Nic mu nebylo, měl jen škrábance, pak se rozplakal,“ vypověděl svědek nehody.

Na základní škole v Levicích zavládl smutek a před budovou visí černá vlajka. „Marek byl šikovný, nadaný a velmi oblíbený. Je to hrozné nejen pro rodinu, ale i školu,“ prohlásila místní učitelka.

y.susenka ( 22. května 2015 23:11 )

asi vypovídala něco mamča

y.susenka ( 22. května 2015 23:08 )

to jsou moc smutné zprávy

lunatic ( 22. května 2015 21:36 )

No,snad si z toho odnesou oba patřičná ponaučení ;vše,co nás potkává je svým způsobem "školou života"-někdy i pro životy příští ...

porfi ( 22. května 2015 20:27 )

 Pro hujer z blesku: kdybych te mohl mel aspon malou sanci te potkat..ver ze tve ego by se valelo na zemi sralbotko vychutnal bych si kazdy kousicek tvehonsuperega..abys pochopil jak chutna bolest...

Zobrazit celou diskusi