Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Deviant zapálil dům bývalce, chtěl, ať uhoří i s dítětem: Dostal 20 let!

Autor: Jiří Nováček, zrk - 
22. května 2015
18:53

Když ji nebudu mít já, tak nikdo jiný! Vloni v únoru vzal Robert L. (44) kanystr se směsí benzínu a nafty a v půl třetí ráno své bývalé partnerce zapálil auto. Doufal přitom, že od něj chytí dům, kde jeho bývalá milá shoří i s dítětem, rodiči a novým přítelem.

Za pokus o vraždu, vydírání, poškození cizí věci a zpronevěru proto včera poslal brněnský soud Roberta L. ze Svitav na 20 let do nejtěžšího kriminálu.

„Pan obžalovaný z předchozího soužití s ženou znal poměry v domě, věděl, kde jsou jaké místnosti a kde kdo spí. Byl srozuměn s tím, že všichni uhoří nebo se otráví kouřem,“ vysvětlil tvrdý verdikt soudce Miloš Žďárský. Život lidem v domě podle něj jen náhodou zachránila sousedka, trpící nespavostí. Všimla si ohně a přivolala hasiče.

Robert L. tak stráví zbytek produktivního života za mřížemi. Doplatil na zdrcující vášeň k ženě a svou absolutní nezdrženlivost. Předtím, než Petře Š. (31) v Brtnici na Vysočině zapálil auto i s domem, jí navíc drsně vyhrožoval. Poslal jí desítky textovek a mailů. Hrozil likvidací blízkých i všeho, co má ráda. Žena se zhroutila a půl roku přežívala s pomocí doktorů na prášcích.

„Byl jsem na ní závislý. Byla pro mne vším,“ hájil se proplešatělý nešťastník trpící sexuální úchylkou – před sexem se převlékal do ženských šatů.

Před zatčením kromě terorizování bývalky kradl a podváděl. Potřeboval prachy na pervitin. Během svého života stál před soudem sedmnáctkrát, vesměs za podvody a zpronevěry. Pokus o vraždu je však pro protřelého kriminálníka mnohem vyšší level. Při čtení rozsudku se v soudní síni téměř sesypal.

dingous ( 22. května 2015 20:37 )

Třeba proto, že si myslela, že je to alfasamec.

alfasamec ( 22. května 2015 19:18 )

Ona nevěděla, co je to za zmr.a, když byl tolikrát trestaný? Byl to úchylák a kriminálník. Proč si to tahala do baráku?

Zobrazit celou diskusi