Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Neviděli jste Jakuba? Je duševně nemocný a potřebuje své léky

Autor: ČTK - 
21. května 2015
16:43

Policie hledá duševně nemocného dvaatřicetiletého muže ze Zlína. Matka ho naposledy viděla v sobotu ráno. Když se vrátila po obědě domů, syn tam nebyl. Nevzal si s sebou léky, které musí užívat, aby jeho stav byl stabilizovaný, řekla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Hledaný Jakub Minařík si odnesl batoh, ručník, plavky, peněženku, doklady a sedm až deset tisíc korun v hotovosti. Kromě léků si nevzal ani hygienické potřeby a mobilní telefon.

"Rodiče obvolali všechny známé a kamarády, ale bezvýsledně. Předpokládají, že mohl odjet do zahraničí. V poslední době míval špatné nálady, sebevražedné sklony však nemá," uvedla Kozumplíková.

Hledaný muž je střední postavy, měří 184 centimetrů, má hnědé oči a krátce střižené světle hnědé vlasy delší než na fotografii. Má jizvu na pravém předloktí a na levém rameni. Oblečen byl do tmavě modrých riflí, černého trička s límečkem, tmavě modré mikiny s šedým nápisem na prsou a černých semišových tenisek.

Jakub Minařík mohl podle policie odjet do zahraničí. Jakub Minařík mohl podle policie odjet do zahraničí. | Policie ČR

"Pokud by někdo spatřil muže na fotografii, případně by k němu mohl sdělit jakékoli poznatky, ať se ozve na linku 158 nebo přímo na Oddělení obecné kriminality ve Zlíně 974 666 338," uzavřela policejní mluvčí.

naidka ( 21. května 2015 17:51 )

Ten už se sluní u Baltu.

abaron ( 21. května 2015 17:46 )

u nás máme celé oddelenia a nutne potrebujú hospitalizáciu ani lieky im nepomôžu na tú ich chorú hlavu

petrkramnypresident ( 21. května 2015 17:14 )

"Jakub Minařík si odnesl batoh, ručník, plavky, peněženku, doklady a sedm až deset tisíc korun v hotovosti" Předpokládám, že teď bude bydlet nějakou dobu na plovárně, začal bych prohledávat bazény

Zobrazit celou diskusi