Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Otec neprávem vězněného chlapce požaduje vysoké odškodné: Teď budeme chtít MILIONY!

Autor: Jiří Nováček, jn, zrk - 
21. května 2015
05:03

Radost včera tryskala z rodiny Lukáše Nečesaného. Jeho otec ale hned u soudu tvrdě a pochopitelně prohlásil, že budou žádat odškodné. A to v řádech milionů.

Otec mladíka Luděk Nečesaný (44) bezprostředně po rozsudku emotivně zkritizoval činnost policie a žalobců. „Náš syn si hodně vytrpěl. V uplynulých dvou letech přehodnotil mnohé životní postoje. Jako dříve probíhala u chlapců vojna, tak on ji dostal v trochu krutějším provedení ve vězení na Mírově,“ řekl Blesku.

Rodina bude podle něj žádat od státu za uvěznění syna odškodné. „Bude v řádech milionů. Jde o princip,“ zdůraznil. Sama rodina se totiž nepotřebuje nijak na státu finančně hojit – otec Lukáše je ředitel liberecké nemocnice a maminka Šárka (44) soukromá kosmetička.

Podívejte se na spornou policejní rekognici s obětí:

Video Sporná rekognice, která měla usvědčit útočníka, který málem zabil hořickou kadeřnici - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Soudy si v kauze účelově vybíraly ze spisu to, co se jim hodilo. Konstatoval soudce Nejvyššího soudu Jan Bláha. Podle něj soudci nižších instancí přihlíželi k důkazům v neprospěch obžalovaného, a naopak přehlédli to, co bylo v jeho prospěch. Soudce Jan Bláha Blesku řekl, že proti Lukášovi nesvědčí jediný přímý důkaz. „A ani ty nepřímé nestačí k jeho odsouzení,“ zdůraznil.

Lukáš Nečesaný si včera večer pochutnal na steaku. Po dvou a půl letech. „Upeču mu ho, hned jak přijedeme domů, do Liberce,“ řekla Blesku maminka Šárka při čekání na syna před vazební věznicí. Její syn si v dopisech a při návštěvách občas posteskl, že právě maso mu za mřížemi chybělo nejvíc. Rodina hned po vynesení verdiktu začala organizovat soukromou oslavu. „Cestou domů se někde najíme a pak už si budeme užívat Lukáše doma," řekla maminka.

První kroky na svobodě udělal Lukáš včera odpoledne. Před brněnskou věznicí si padl do náruče s tátou, mámou, svou láskou Veronikou (22), babičkami, strýcem, tetou a neteřinkou Verunkou (5), která mu namalovala obrázek. „Jsi hrdina,“ stálo na něm.

salto ( 26. května 2015 08:50 )

Je to celé nějaké divné. Policajti chtěli mít vyřešený případ, soudce chtěl ukázat tvrdou ruku a obhájci ten člověk nepřipadal zas až tak VIP...

geza ( 21. května 2015 22:36 )

Ten případ je starý dva roky ,on ji uplatil až teď ,předtím přece tvrdila ,že to byl on.

geza ( 21. května 2015 22:34 )

Ten případ je stará dva roky ,on ji uplatil až teď ,předtím přece tvrdila ,že to byl on.

dobrotka ( 21. května 2015 15:38 )

Zatim jsou negativni ohlasy na soudce a policajty ale me by zajimalo, KDO byl obhajce Lukase? Vzdyt mek neskutecnou sanci obzalobu rozmetat a utlouct dukazy. To, co se vi ted, mel obhajce vedet uz predtim!!!!!!

makmark ( 21. května 2015 15:02 )

ty peníze by mu měl do puntíku vrátit soudce a žalobce.... udělají tragickou chybu, ale exekutor Vrána u nich zajisté vrtat zámky nebude

Zobrazit celou diskusi