Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Rath před vězením odklání majetek: Garsonku milence, byt v Praze ženě

Autor: simao - 
20. května 2015
08:23

Davidu Rathovi u soudu hrozí zabavení a propadnutí majetku, a tak se krůček po krůčku zbavuje nemovitostí, které jsou na něj napsané. Legálně. Soud je neobstavil, a tak si s nimi může Rath dělat, co chce. Po garsonce, kterou prodal údajně pod cenou firmě své milenky, nyní prý prodal další hnízdečko. Panelákový byt na pražských Petřinách.

David Rath figuruje coby vlastník, resp. spoluvlastník u řady nemovitostí. Státní zástupce Jirát však v jeho kauze navrhuje jako trest za údajnou korupci a ovlivňování zakázek ve Středočeském kraji nejen devět let vězení, ale i propadnutí majetku.

Týká se to nyní především domů v Hostivici, kde se však Rath již raději zbavil garsonky, kterou prodal firmě své milenky Renaty Horké.

Podle iDNES.cz stejný osud potkal nedávno i byt na Praze 6 – panelákový 2+1 na Petřinách. Praha je Praha, a tak zatímco garsonku prodal Rath za 500 tisíc, byt za milion, upozorňuje server. Nemovitost neprodal přímo manželce, ale společnosti Czech Clinic, kde je však Eva Rathová předsedkyní představenstva.

Právě žena, se kterou Rath žije, se prý pod transakci podepsala, a tak jde patrně o předem promyšlený krok. I milion korun je přitom v Praze za byt, navíc v části, kde bylo nedávno otevřeno prodloužené metro A, velmi solidní částka. Ačkoliv není jasné, jaká je vlastně metráž nenápadného Rathova pražského hnízdečka.

Patrné přitom je, že si bývalý hejtman Středočeského kraje Rath zkrátka rizika uvědomuje. Hrozí mu až 12 let vězení, a ač nyní došlo na průtahy kvůli tomu, že Rath propustil své obhájce a musel mu být přidělen zástupce ex offo, proces směřuje do finále. A k Rathově závěrečné řeči. „Prodal jsem věci, které vyžadují ne snad každodenní, ale každoměsíční starost. Až mě zavřou, musí se o to někdo starat,“ tvrdil přitom Rath iDNES.cz.

Video David Rath o vězení: Jako bych byl nemocný a čekal na smrt! - Vera Renovica, David Vaníček
Video se připravuje ...

ladik003 ( 4. srpna 2015 08:28 )

To neni jenom Rath tak tych lumpu je spousta vzdit se podivejte na Necase s tou Nadovou jak on mohl ridit stat taky zlodej a ona dostavala take prachy zaco?Ze mu otrcila pic....?a co se jim stalo nic a ted si uzvaji to co nakradli a maji se dobre

ladik003 ( 4. srpna 2015 08:21 )

je to prvotridni lump a zlodej mame slabou justici i soudce uz davno mnel sedet v cele a plno jinych lumpu co sedi v poslanecke snemovne jako Mynar a spol kde nabrali ty majetky co maji ???jedn lump vedle druheho.

marlen52 ( 20. května 2015 19:07 )

sk.kozomrd ty musíš být hodně neštastný

marlen52 ( 20. května 2015 19:04 )

máš dobrou přezdívku hodí se k tvému sprostému vyjadřovaní.a vůbec nejsi rath

vipasenysenator ( 20. května 2015 17:44 )

protože se ho bojí, kalous s nečasem se ho taky báli, proto ho nechali raději zavřít

Zobrazit celou diskusi