Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

ISIS dobyl klíčové město: Oslavná přehlídka plná násilí a stínání hlav

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ljš - 
19. května 2015
05:44

Zmocnili se důležitého města Ramádí a cestu na Bagdád teď mají volnou. Fanatici z Islámského státu na oslavu vítězství uspořádali nechutnou přehlídku, která má demonstrovat jejich sílu.

Brána k Bagdádu padla, v ulicích Ramádí teče krev a mrtvoly jsou na každém kroku. Aspoň to ukazují fotografie, které na sociálních sítích zveřejnili bojovníci Islámského státu. Ani tentokrát nechybí snímky malých dětí s kalašnikovy a dalšími zbraněmi, které jsou mnohdy větší než ony samy.

Islamisté samozřejmě i tentokrát pokryli celé město svými vlajkami, osvobodili své zajaté bojovníky a v šíleném krvavém běsnění se rozjeli ulicemi města. Z kolony landcruiserů vezoucích bezcitné bojovníky na kapotách šla hrůza.

Podle dostupných informací už jsou islamisté zase na pochodu směrem k vojenské základně nedaleko Bagdádu, kde se sešikovaly asi tři tisícovky šíitů. 

Pentagon zatím kolem dobytí města mlžil. „O Ramádí se bojovalo od loňského léta a ISIL (jiná zkratka pro IS) nyní získal výhodu,“ uvedla jeho mluvčí. Ztráta města by podle ní neznamenala, že v bojích začal mít IS navrch, připustila ale, že by to islamistům dodalo „propagandistické povzbuzení“.

„Znamenalo by to, že koalice bude muset podpořit irácké síly, aby město dobyly zpátky,“ uvedla Smithová. Sdělila, že Spojené státy budou Iráku v bojích proti IS nadále poskytovat leteckou podporu a vojenské poradenství.

gogo ( 23. května 2015 22:50 )

To se zeptej Američanů. Kteří ISIS porodili a nyní krmí... A Evropa bude jen sklízet (a již i sklízí) hořké plody amerického megalomanství..

dzambulka007 ( 19. května 2015 19:41 )

jaktože se isis tak daří? Kde berou finance, zbraně atd... ???

anka ( 19. května 2015 15:36 )

clovece, ted se amiku dovolavas?? A proc nezasahne ten tvuj Putin??? Vis vubec to, ze v Rusku je narust muslimu o 40% procent....zatim co Rus ma jedno dite, muslim v Rusku jich ma sest... mozna tohle je ten duvod proc se Putin tak boji zasahnout.

salto ( 19. května 2015 15:17 )

My Lai

lesni.vila.semacek ( 19. května 2015 13:17 )

krakonos se svojí četou nicků v akci, vše je OK

Zobrazit celou diskusi