Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Zpověď Češky Dagmar: Za guru Járou jsme jezdili na Filipíny! Měl dům ve stromech

Autor: Dušan Spáčil - 
19. května 2015
05:00

Na Filipínách byl zatčen Jaroslav Dobeš (44), známý jako „guru Jára“. Jeho příznivci teď prozrazují, že za ním do jeho tajného sídla pravidelně jezdili – a co se tam dělo.  

Guru Jára byl českým soudem loni v říjnu odsouzen k nepodmíněnému 9,5letému trestu za sérii tzv. „odháčkování“ – podle žaloby vlastně znásilnění, jichž se dopustil pod záminkou, že sexem zbaví své klientky minulých negativních vztahů. V době svého odsouzení byl Jára ovšem už dávno v bezpečí v Asii.

Stromový dům

České úřady donedávna tvrdily, že neznají přesné místo jeho pobytu, jeho studenti a fanoušci za ním ovšem jezdili na Filipíny už řadu let. „Ašrám – své sídlo – vybudoval uprostřed neobydlené džungle na břehu jednoho ze sedmi tisíc filipínských ostrovů, v místě přístupném pouze lodí,“ prozrazuje jeho příznivkyně, učitelka tantry a jasnovidka Dagmar Světlovská (56).

Ašrám na Filipínách začal budovat guru Jára poté, co se rozhodl přesunout těžiště své činnosti z hor v Nepálu na břeh oceánu. První hosté byli z Japonska. Teprve o několik měsíců později dostala možnost navštívit guru Járu i první skupinka několika mužů a žen z České republiky. „Fotografie prvního domu postaveného v ašrámu se záhy dostala do předního asijského časopisu věnovaného architektuře pod názvem „Stromový dům“, protože byl postaven tak, že jím prorůstaly palmy,“ prozrazuje Světlovská.

Zachraňoval surfaře

Jak to v Járově ašramu chodilo? „Vstávali jsme za svítání, každý den cvičili při východu a západu slunce jógu a během dne praktikovali nejrůznější druhy meditací až skoro do půlnoci nebo déle. Některé dny se přidávalo feng shui, surfování, astrologie, výuka zpěvu manter a podobně.“

Světlovská ovšem tvrdí, že „odháčkování“ Jára v Asii neprováděl. „Nikdy, zdůrazňuji, že nikdy se nepraktikovala tantra pravé ruky, která se věnuje mystické erotice a do které patří tzv. odháčkování.“

Podle Světlovské byl guru Jára obyvateli těchto ostrovů – ať už domorodci, nebo surfaři, kteří se sem přistěhovali – vnímán jako dobrodinec.

„Když v listopadu 2013 poničil Filipíny tajfun Yolanda, který na pobřeží ostrova přivalil obrovské kameny, jež znemožňovaly pohyb lodí i surfařů, Jára zorganizoval a pomohl zaplatit vyčištění pobřeží od balvanů. Velmi tak pomohl místním lidem a zařadil se mezi nejváženější obyvatele dané oblasti,“ tvrdí o odsouzeném Světlovská.

lightyellow ( 4. srpna 2015 21:26 )

Nevím jak vy, ale já jsem věřící a rituály velice uznávám. Jestli se někdo rozhodne absolvovat rituál, u kterého dojde k pohlavnímu styku - klobouk dolů. Obdivuji takového člověka, protože rituál je pro mě velice magický a mystický obřad, který dělá v životě obrovské změny. Věřím, že to musela být fakt síla. Každý zná, co s lidmi udělá takový rituál svatby, jak to člověka promění.. Co teprve tantrická liturgie, ty ženy musely snad i létat.. Jestli na sebe tantrik převezme všechen hněv, který ty ženy měly na své expartnery, to se pak nedivím, že ho zažalovaly..

zelena.karkulka ( 19. května 2015 22:11 )

Netrestala bych ho,j to zbytečný,chrápaly s ním dobrovolně

wimr.voght. ( 19. května 2015 12:52 )

počítá se ženská mezi člověky, nebo jsou marťanky, jak to řekl Paroubek???

karllos.dc ( 19. května 2015 12:48 )

Hloupost těchto žen a dalších individuí, kteří navštívili guru Járu na odháčkování a jiné zhovadilosti by hloupost měla být kvalifikována jako trestný čin!

moiaza ( 19. května 2015 11:29 )

Hloupost českého člověka nemá hranice!

Zobrazit celou diskusi