Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Muž jel z Prahy do Brna a v autobuse nastražil bombu! Nálož v trubce byla v kanystru s benzínem!

V autobuse na lince Praha – bulharská Varna byla nalezena trhavina
V autobuse na lince Praha – bulharská Varna byla nalezena trhavina  (Autor: bTV.bg)
Autor: ČTK - 
18. května 2015
13:03

Pětilitrový kanystr s benzínem, do něj zavedená trubka s trhavinou utěsněná černou lepicí páskou a zapojený časovač. Tak podle svědků vypadala podomácku vyrobená bomba, kterou neznámý muž, nejspíše Čech, nebo Slovák, nechal v autobuse na lince Praha-Varna (Bulharsko). Sám měl jízdenku do Bratislavy, ale vystoupil už v Brně.

Podezřelé zavazadlo našel řidič, který v autobuse ucítil podezřelý neobvyklý zápach. Zastavil proto na odpočívadle dálničního okruhu u Budapešti, aby zkontroloval úložné prostory. Nalezl přitom zavazadlo, ke kterému se nikdo nehlásil a na kterém byly skvrny z netěsnícího kanystru.

„Měli jsme štěstí, protože kanystr s náloží se svalil a vytekl,“ řekl serveru Novinite.com manažer přepravní společnosti Omega Dragomir Petrov. Šlo o výbušninu domácí výroby, ale pokud by vybuchla, způsobila by obrovské škody.

Blikk.hu v neděli večer napsal, že v autobuse se 37 lidmi kvůli zápachu a podezření na ukrytou nálož vypukla panika. Informoval také, že na místě zasahovala protiteroristická jednotka.

Některá bulharská média tvrdí, že zavazadlo patřilo cestujícímu, který jel z Prahy a vystoupil v Budapešti. bTV s odvoláním na bulharského autodopravce, který linku provozuje, napsala, že zmíněný cestující měl jízdenku do Bratislavy, ale vystoupil již v Brně.

Žena, která vedle podezřelého muže seděla, vypověděla, že z něj byl cítit alkohol. Za celou dobu prý nepromluvil a choval se zvláštně.

Na sobě měl podle ní kšiltovku a brýle. Byl ve věku zhruba 25 let. V případu už byly osloveny orgány Česka, Slovenska a Maďarska.

Jednou z hypotéz je to, že šlo o vyřizování obchodních účtů. Ředitel autobusového nádraží ve Varně Veselin Mihaylov řekl, že se nejedná o první incident této dopravní společnosti. Před měsícem její autobus zapálil neznámý útočník prý přímo v Praze.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

evita5555 ( 18. května 2015 15:33 )

To je len názorná ukážka toho, čo sa bude neustále diať, ako politici podľahnú idiotskému nápadu euroúradníkov a príjmu utečencov islámistov.

ruudazvostravy ( 18. května 2015 15:21 )

 Ale ho*uno,von každej nárot má holt krajoví zviki,něgde lábou pývo,jynde vodu z vodovodu a na Balkáně zas degustujou ten voblýbenej koktajl vot Molotóva.

vvogh.t ( 18. května 2015 14:24 )

mlží, to jasan,

lunatic ( 18. května 2015 13:34 )

Jakápak nejistota ? Tu máme všichni-jednou zemřeme ... a to je mi dobře známo-navzdory tomu,že jsem hlupák -nejen obyčejný,ale přímo velký

lambrika ( 18. května 2015 12:34 )

právě říkali v TV , že se žádná bomba nikde nenašla

Zobrazit celou diskusi