Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Uštvána charitami k smrti: Dobrosrdečná stařenka skočila v 92 letech z mostu!

Autor: shp - 
15. května 2015
12:02

Měsíčně jí chodilo 260 dopisů s prosbami o peníze, na krku měla 27 příkazů k inkasu, a přesto nedokázala říct lidem v nouzi ne. Neustálé prosebné telefonáty a žádosti však charitativní pracovnici Olive Cooke (†92) přivedly na pokraj šílenství. Psychický nápor nevydržela a skočila z mostu.

Charitám nedokážu říct ne,“ řekla v minulosti stařenka britskému Daily Mailu. Její dobrosrdečná povaha ji ale stála život. Obraceli se na ni neustále lidé i charitativní společnosti s žádostí o pomoc a ona psychický nápor neunesla.

Neustále jí někdo volal a prosil o pomoc. A stále dokola. Když už Olive neměla peníze, reakce některých byly velmi chladné, což dobrosrdečná stařenka špatně nesla.

Cítila, že lidem dala už tolik, ale nemůže dát více. Telefonáty byly příšerné. Cítila se provinile. Mají podíl na její smrti,“ prohlásil blízký přítel Michael Earley. Když už to nedokázala Olive snést, skočila vstříc smrti z mostu.

Olive, vdova po padlém vojákovi, byla nejdéle sloužící prodavačkou charitativních květů máku ve Velké Británii. Výtěžek z jejich prodeje jde na pomoc válečným veteránům. Jedná se o podobnou službu jako prodej slunečnic na podporu boje s rakovinou v České republice.

dumik ( 15. května 2015 12:54 )

no vida, já nedám žádným zištným charitám ani kačku a je mi dobře na světě

.krakonos5oo. ( 15. května 2015 12:20 )

Jasný důkaz, jak soucit škodí. Náš kámoš Kim v S.Koreji je na špici, protože se neoslabuje soucitem a neváhá nechat popravit i příbuzné. Mi soudruzi v něj věříme!

Zobrazit celou diskusi