Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smutek v brněnské zoo: Žirafí mládě si poranilo míchu, museli jej utratit

Autor: ČTK - 
14. května 2015
15:03

Narodilo se v pátek třináctého. Tohle datum však nakonec předurčilo smutný osud žirafího mláďátka z brněnské zoo. Tříměsíční žirafa totiž musela být utracena. Co se přihodilo?

Veterinář musel dnes dopoledne v brněnské zoo utratit tříměsíční mládě žirafy síťované, které si po pádu poranilo míchu. Její poškození bylo tak závažné, že nemělo šanci na život, řekla ČTK mluvčí zahrady Monika Brindzáková.

Nehoda se stala, když chovatelé vypustili do výběhu Safari skupinu žiraf síťovaných, zeber Chapmannových a pakoní modrých. Právě v této chvíli, kdy se zvířata rozběhla, mládě spadlo a poranilo se.

Po utracení byly jeho ostatky převezeny na Veterinární a farmaceutickou univerzitu Brno k pitvě. Skupina žiraf z brněnské zoo tak má po dnešní nešťastné události jednoho samce, tři samice a tři mláďata.

Podobná neštěstí se stávají jen zcela výjimečně, dodala mluvčí. Žirafka, kterou stihl smutný osud, se přitom narodila v zoologické zahradě 13. února 2015. "Pátek třináctého nemusí být vždycky smolný den. Narodila se nám další žirafka," radovala se tehdy na svém Facebooku brněnská zoo. A přidala několik fotek malé žirafky i se svou pyšnou žirafí mámou Toshou, která však nyní o své mládě nešťastně přišla.

ronyz ( 14. května 2015 15:51 )

radši poskytnout pomoc potřebnym přistěhovalcum ,bude vice jidla

Zobrazit celou diskusi