Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hasiči převrátili člun na rodinu: Topení 15leté dívky hlásil její kamarád

Autor: simao - 
14. května 2015
12:07

Nad nehodou hasičů v Berouně se vznášely otazníky. Hasiči dostali hlášení, že se v Berounce topí dívka, za auto zapřáhli člun a vyrazili na pomoc. Došlo však bohužel k nehodě, člun spadl na tříčlennou rodinu. Celý výjezd byl přitom zbytečný. Dívka se netopila, byla doma.

"My jsme včera zahajovali pátrací akci s ohledem na události, které se staly. A to byly ty, že bylo podezření, že 15letá dívka spadla do řeky Berounky. Poslední, kdo ji tam viděl, byl kamarád, který na místě byl. Mělo jim něco spadnout do řeky a ta dívka tam pro to měla jít. Chlapec ji ztratil z dohledu, takže nevěděl, jestli neskončila někde v té řece," řekla Blesk.cz mluvčí berounských policistů Marcela Pučelíková.

Policie proto zahájila pátrací akci a na místo se vydali i hasiči Středočeského kraje, kteří za auto zapřáhli i přívěs se člunem, aby mohli prohledat řeku. "Shodou nešťastných náhod při projíždění jedné ze zatáček v Berouně se jim převrátil přívěs, na kterém byl umístěný člun. Z přívěsu spadl a shodou dalších nešťastných náhod kolem právě šli po chodníku muž, žena a dítě, kteří utrpěli zranění. Muž byl převezen na ošetření do nemocnice, žena byla ošetřena na místě, dítěti se naštěstí nic nestalo. Mělo jít o procházející rodinu," pokračovala mluvčí policie. Fotky z místa nehody uveřejnil Policejní deník.

Dívka si to nevymyslela

Policie nyní nehodu hasičského vozu prošetřuje. "U řidiče-hasiče, který řídil vozidlo, byla našimi dopravními policisty provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem a v současné době je předmětem dalšího šetření příčina a okolnosti té dopravní nehody," řekla Blesk.cz Pučelíková.

Objevily se přitom spekulace, zda si dívka celé topení nevymyslela a hasiči s policisty se nestali obětí vtipálka... "V dobré víře spěchali na místo a bohužel to dopadlo takto. Dívka se netopila, nakonec byla nalezena v místě svého bydliště. Byla v pořádku, nic se jí nestalo a vůbec netušila, že se toto seběhlo. Nebylo to tak, že by si někdo vymyslel, dělal si legraci a způsobil planý výjezd na místo. Byly tam okolnosti, kdy opravdu chlapec nevěděl, zda z vody vylezla, anebo ne," uvedla vše na pravou míru policejní mluvčí.

dingous ( 14. května 2015 15:47 )

ježišku, ganzo, co ty jsi za kravku ? to máš z toho piva co furt lemtáš ?

Zobrazit celou diskusi