Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

72 mrtvých při požáru továrny na sandály

Autor: ČTK - 
14. května 2015
06:55

Počet smrtelných obětí středečního požáru filipínské továrny na obuv vzrostl na 72. Více než dvě desítky lidí se po neštěstí, k němuž došlo na předměstí metropole Manily, stále pohřešují.

Starosta severního manilského předměstí Valenzuela dnes novinářům řekl, že se dosud pohřešuje 26 lidí. "Stále doufáme, že to číslo 26 se ještě sníží," uvedl starosta Rexlon Gatchalian, podle něhož stále existuje naděje, že některým z pohřešovaných se podařilo před ohněm uniknout. 

Namísto toho však narůstají údaje o počtu mrtvých. Nejprve agentura Reuters mluvila s odvoláním na tamní úřady o 45 mrtvých, později se číslo zvýšilo na 72. Rozsáhlému požáru bohužel pohřešovaní neunikli... Podle svědků, kteří se dostali dovnitř objektu, bude identifikace obětí obtížná, protože těla jsou zuhelnatělá.

Příčina požáru zatím nebyla oficiálně oznámena, podle úřadů však oheň mohla zažehnout jiskra při svářečských pracích v továrně. Rychlému rozšíření plamenů pak napomohlo množství hořlavých materiálů používaných při výrobě gumových pantoflů, které továrna produkovala.

"Zcela jistě bude někdo obviněn, protože zemřeli lidé. Ať už šlo o nehodu, nebo o žhářství," uvedl šéf filipínské policie Leonardo Espina. Utéci se podle místních médií podařilo zřejmě hlavně pracovníkům z přízemí továrny. Ti, kteří pracovali v patře, pohltily plameny.

panda82 ( 14. května 2015 08:31 )

 Pro kterou značku tyto dámy šily obuv, která fy ponese zodpovědnost

Zobrazit celou diskusi