Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zásah proti ozbrojencům v kábulském hotelu: Odneslo to pět lidí!

Autor: ČTK - 
14. května 2015
06:46

Při zásahu afghánských bezpečnostních složek proti ozbrojencům v kábulském hotelu zemřelo pět lidí včetně jednoho Američana. Informovalo o tom velení kábulské policie. Šest dalších lidí bylo zraněno. Policisté a vojáci po pět hodin trvající akci ozbrojenců osvobodili 54 rukojmích. 

Podle šéfa kábulské policie se skupina mužů se zbraněmi zmocnila hotelu Park Palace ve středu ve 20:30 místního času (18:00 SELČ) a začali střílet v hotelové restauraci. V budově kromě střelby zazněl nejméně jeden výbuch. 

Několika lidem se z hotelu, který leží v lepší čtvrti afghánské metropole, podařilo utéci ještě před zásahem policie a armády. Následná záchranná akce osvobodila 54 rukojmích, mezi nimiž byli i cizinci. O národnosti mrtvých či raněných policie neinformovala. Americká ambasáda však oznámila, že při akci zahynul jeden občan USA. 

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil. Podobné akce v Kábulu měli v minulosti na svědomí ozbrojenci z islámského hnutí Tálibán. 

Američan Amin Habi řekl AP, že se v hotelu konal večírek na oslavu jednoho Kanaďana. Uvnitř hotelu mohly podle něj zůstat desítky osob včetně cizinců. Podle indické ambasády v Kábulu bylo v hotelu nejméně šest Indů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi