Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hotel v Kábulu přepadli ozbrojenci: Zabili Američana!

Autor: ČTK - 
13. května 2015
22:54

Afghánské bezpečnostní složky zasáhly proti ozbrojencům, kteří v Kábulu vtrhli do hotelu Park Palace a pět hodin tu drželi rukojmí. Z budovy zazněla střelba a nejméně jeden výbuch. Z objektu uteklo podle agentury Reuters nejméně 16 lidí, stejný počet byl prý osvobozen při záchranné akci.

Podle agentury AP byly mezi rukojmími desítky osob včetně cizinců. Americká ambasáda oznámila, že při akci zahynul jeden občan USA. Příslušníci policie, armády a zvláštních jednotek zasáhli proti neznámým ozbrojencům v hotelu, který leží v lepší čtvrti afghánské metropole.

Počty zraněných či mrtvých hodlá policie vyčíslit na pozdější tiskové konferenci. Kromě zmíněného Američana zatím nejsou zprávy o žádných dalších obětech. K útoku se zatím nikdo nepřihlásil. Podobné akce v Kábulu měli v minulosti na svědomí ozbrojenci z islámského hnutí Tálibán.

Američan Amin Habi řekl AP, že se v hotelu konal večírek na oslavu jednoho Kanaďana. Uvnitř hotelu mohlo podle něj zůstat na 40 osob včetně cizinců. Podle indické ambasády v Kábulu bylo v hotelu nejméně šest Indů.

 

 

karlos107 ( 14. května 2015 05:55 )

Najdi si na You tube ekonomičtí vrazi USA ... pak pochopíš.

borjar ( 14. května 2015 02:30 )

Irak kdysi bohata , krásná země . Nechápu co vadilo Americe , že to museli rozbít a pak zničit .

asijo ( 14. května 2015 00:33 )

Ještě,že se nikomu nic nestalo.

Zobrazit celou diskusi