Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Českého diplomata přepadli po přehlídce v Moskvě: Má zlomenou čelist

Autor: simao - 
13. května 2015
13:03

Pracovníka českého velvyslanectví přepadli v ulicích Moskvy po vojenské přehlídce dva neznámí lidé. Vracel se z baru, zbili ho, zlomili mu čelist a okradli o rubly i mobilní telefon, uvedl iDNES.cz.

K přepadení zaměstnance českého velvyslanectví v Moskvě došlo podle iDNES.cz, který na případ upozornil, v půl třetí ráno 10. května. Vracel se prý z baru, dvojice mužů ho okradla o mobilní telefon a dva tisíce rublů, což dělá v přepočtu něco kolem 900 korun.

Čech prý navíc po silném úderu ztratil vědomí, v nemocnici skončil s přeraženou čelistí i lícní kostí. K přepadení došlo jen 15 minut chůze od Rudého náměstí, kde se večer předtím, 9. května, promenádovaly jednotky ruské armády při velkolepé přehlídce, kterou ruský prezident Vladimir Putin zorganizoval k příležitosti 70 let od konce druhé světové války.

V Moskvě v tu dobu byla řada zahraničních delegací, podle iDNES.cz však nešlo patrně o nijak politicky motivovaný útok. Za onoho zaměstnance české ambasády v Rusku označil server Václava Slabého, bývalého hospodáře velvyslanectví ČR v Taškentu. K přepadení prý došlo v ulici Neglinnaya.

K přepadení zaměstnance českého velvyslanectví došlo údajně v ulici Neglinnaya v Moskvě K přepadení zaměstnance českého velvyslanectví došlo údajně v ulici Neglinnaya v Moskvě | Reprofoto Google Maps

Ministerstvo zahraničí však odmítlo incident komentovat. Proč? „Osobní záležitosti, které se týkají našich zaměstnanců, jejich osobní věci nijak nekomentujeme jako ministerstvo zahraničních věcí. K tomu my nemáme žádný komentář. Stejně tak jako nekomentujeme jednotlivé konzulární případy, které se stanou našim občanům v zahraničí s ohledem na osobní údaje, tak stejně pochopitelně postupujeme i v záležitostech, které se týkají osobního života našich zaměstnanců,“ sdělil Blesk.cz David Frous, zástupce ředitelky tiskového odboru ministerstva zahraničí. Případ však již řeší ruská policie.

Video Zeman u Putina: Samý úsměv, samá chvála a řeči o počasí! - Tomáš Polák, Reuters
Video se připravuje ...

tgbb. ( 13. května 2015 14:27 )

Obama žije v Moskvě? Blbe. Jsi jen rudý lidský odpad

tgbb. ( 13. května 2015 14:24 )

Nikoliv, tvého, který tomu mému cholil lízat (_!_)

decathklon ( 13. května 2015 13:47 )

Chápejme je, jsou to nešťastníci co musí mít nad sebou bič, hůl a tyrana vůdce.

decathklon ( 13. května 2015 13:41 )

Proč tam chodíte, to je tam prej samá pussyna , to je nerozum!

decathklon ( 13. května 2015 13:39 )

Co s ním tady, když vidíme jak kriminalistika "umí" u Kramného, naši o vydání vrahoameričana ani extra neusilují.

Zobrazit celou diskusi